Pancar Kavurması

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
malzemeler

2-3 adet kırmızı pancar
Kuru soğan
Sosu için:
2 diş sarımsak
Yoğurt

Hazırlanışı

Pancarlar haşlanıp rendelenir. Diğer tarafta, bol yağda kuru soğan ve pancarların taze sap kısmı kavrulur, rendelenmiş pancar ve tuzz ilave edilerek biraz daha kavrulur. Servis tabağına alındığında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Afiyet olsun.
pancar-kavurmasi.JPG


alıntı
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
tam sana ozelden yazicaktim ki,tarifini gordum,,kavonozum kucuk oldugu icin 2 tane pancarim artti,en iyisi ben onlari deniyim,guzel biseye benziyo,,,yarin cevabimi yazarim:panter:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
canim tarifini dun yaptim gercekten beyendik,cok guzel oldum,,,,,,ama az oldu iste,,,bidahakine daha cok yapicam ,,,sagolasin:panter:
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Pancar evimde mevcut.Yeşillik salatalara rendeliyorum genellikle.Bunuda denemek lazım.Haşlayıp salatasını yaparım ama yoğurtlusunu denemedim hiç.Sağol tarif için :findikim:
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
görüntü süper acaba tadı nasıl hiç yemedim ben bu pancar yemeğinden ama görüntü güzel emeğine sağlık
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Kırmızı pancarı sık sık tüketmemiz lazım aslında hem çok lezzetli hem de çok faydalı,nette faydalarıyla ilgili bir yazı da buldum ...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyenlerinden Özgen Arı, AA muhabirine, ıspanakgiller ailesinden olan kırmızı pancarın, bünyesinde barındırdığı özellikleri ve vücuda sağladığı faydaları ile adeta mucize bir sebze olduğunu söyledi.

Kırmızı pancarın toprak içindeki yumrularının kırmızı renkte olduğunu belirten Arı, "Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir. Antioksidan da güç, sağlık demektir. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor" dedi.

Kırmızı pancarın, vitamin ve mineral zengini olmasına karşın, tüketiminin çok yaygın olmadığını anlatan Arı, şöyle konuştu:

"Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır."

Bir bardak pancar suyu hipertansiyona karşı etkili

Arı, genellikle elma, havuç gibi meyvelerle kokteyl yapılarak içilmesini önerdiği kırmızı pancar suyunun hipertansiyona karşı da etkili olduğunu bildirdi.

Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkiye sahip bir sebze olduğunu belirten Arı, "Yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür. Kırmızı pancar suyunu yoğurtla karıştırıp yemek ise vücudun enerji depolarını doldurur" dedi.

Arı, kırımızı pancarın taze sıkılmış suyunun yanında, taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde de tüketilebileceğini kaydetti.

Kırmızı pancarın salatalarda tüketilmesinin alışkanlık hale getirilmesini öneren Arı, demir eksikliği olanlar için de önemli bir sebze olduğunu bildirdi. (aa)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst