Lie To Me

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
237b2f1754fe4cf41786bb336677ce97.jpg


42728676.jpg


"Sıradan bir insan 10 dakikalık bir konuşmada 3 yalan söyler" sloganıyla Amerikan FOX kanalında 21 ocak 2009 itibari ile yayınlanmaya başlayan yepyeni bir dizi Lie to Me.

Dr. Cal Lightman(Tim Roth), insanların vücut dillerinden, davranışlarından yalan söylediklerini hatta ne sebeple söylediklerini anlamak gibi "özel" bir yeteneğe sahiptir. Bir bilim adamı olan Lightman'ın araştırmacılar,psikologlardan oluşan polis,fbi gibi güvenlik kurumlarına yada özel şirketlere çeşitli davaların çözülmesinde yardımcı olan,danışmanlık yapan bir şirketi vardır.Tabii bu yeteneği suçluları yakalamada yardımcı olsa da kendi özel hayatına da negatif ve pozitif etkilere sahiptir.

İnsanlar neden yalan söyler, yalan söylediklerini nasıl anlarız sorularına yanıt arayan Dr. Lightman ve ekibi, insanların yüzlerinden, özellikle de göz ve dudak hareketlerinden, vücut duruşlarından, ses tonlarından ve konuşma şekillerinden doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini analiz ederek FBI başta olmak üzere, polise, hukuk firmalarına, özel şirketlere, askeri birimlere en zor vakaları çözmede yardımcı oluyor. Örneğin konuşma sırasında bir kişi tek taraflı omuz silktiğinde Dr. Ligthman onun yalan söylediğini kolaylıkla anlıyor. Dizinin en güzel yanıysa bu yüz veya vücut duruşlarını gerçek hayattan tanıdığımız oyuncu, şarkıcı, sporcu, siyasetçi gibi ünlü kişileri örnek göstererek açıklaması. Bir anda ekranda Bill Clinton'ı veya Hugh Grant'ı görüp yalan mı söylemiş yoksa utanmış mı öğreniyorsunuz. Günlük hayatta kullanabileceğiniz birçok ipucuna ve yararlı bilgiye de sahip oluyorsunuz. İnsanların duygularını ifade etme biçimlerinin evrensel olduğunu ve gerçeğin insanların yüzlerine kazındığını belirten, saniyenin beşte birinde beliren yüz hareketlerini anlayabilmek için 20 yıl boyunca çalışan Dr. Ligthman sadece insanların yalan söylediklerini bulmakla değil neden yalan söylediklerini anlamakla da ilgilenen bir bilim insanı.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Harika bir dizi, kesinlikle izlenilmesi tavsiye edilir. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst