Peynirli Patlıcan Kızartması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
peynirlipatlcankzartmas.jpg


Peynirli Patlıcan Kızartması

•2 patlıcan
•2 domates
•fesleğen
•mozarella peyniri

Sosu için:

•1 yumurta
•1 su b.süt
•alabildiği kadar un
•1 tatlı k.maya
•tuz

Hazırlanışı :
Patlıcanlar uzunlamasına ince ince doğranarak kızartılır. Bu sırada domatesli bir sos hazırlanır. Bunun için; domatesler rendelenerek sıvıyağda kavrulur. Hazırlanan domates sos patlıcanların üzerine sürülür. Daha sonra üzerine fesleğen ve bir dilim peynir konularak sarılır ve kürdanla tutturulur. Diğer taraftan sos hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına yumurta, süt, maya ve alabildiği kadar un konularak karıştırılır. Koyu bir bulamaç oluşacaktır. Sarılan patlıcanlar bu bulamaça batırılarak tekrar kızartılır. Yeşilliklerle beraber servis yapılır.
Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst