Malzemeler,
4 adet tavuk but
100 gram tereyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritip sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte 1-2 dakika kavurup tavayı ocaktan indirin.
Sarımsaklı karışım ılındıktan sonra tavuk butlarının üzerine döküp harmanl[ayın.
Fırın tepsisini yağlayıp tavukları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
Yanında patates kızartması ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Alıntıdır!