Diş İpi Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Herşey

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Komple bir ağız bakımı için yalnızca dişlerinizi fırçalamak yeterli değildir, çünkü diş fırçalamakla dişlerinizin tüm ara yüzeylerine ulaşamazsınız. Diş ipi kullanımı size diş eti hastalıklarıyla mücadelede ve ağız sağlığınızı korumada yardımcı olur.
dis_ipi_glr_1.jpg


Diş ipi nasıl kullanılır?

Confi-Dent Ağız ve Diş Sağlığı’ndan edindiğimiz bilgilere göre; diş ipleri her iki elin baş parmakları veya işaret parmakları arasında gergin tutularak dişlerin arasına girilip, temizlenmesi şeklinde uygulanır. Köprü gövdelerinde ise gövde altına girebilecek şekilde üretilmiş iplerle gövdenin altı temizlenir.Dişipi kullanırken dişetini tahriş etmemeye özen gösterilmelidir.Bu tür ürünlerle yapılan temizliğin yanı sıra 6 aylık periodik hekim kontrolleri mutlaka yaptırılmalıdır.

Diş ipinden maksimum fayda sağlamak için:

  • Yaklaşık kırk santimetrelik diş ipi alarak, ipliğin büyük bir bölümünü orta parmaklarınızın çevresine sarın ve kullanmak için dört veya beş santimetrelik ipi açıkta bırakın
  • Diş ipini, baş parmak ve işaret parmakları arasında gerili tutarak, dişleriniz arasında nazikçe yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin
  • İpliği tüm diş yüzeylerinde nazikçe gezdirin ve ipin dişeti çizgisini geçtiğine emin olun. Diş ipini zorlamayın, aksi takdirde hassas dişeti dokusu kesilmesi veya doku eizlmesiyle karşılaşılabilir
  • Dişten dişe geçerken diş ipinin temiz bölümlerini kullanın
  • Diş ipini çıkarmak için, ipliği dişinizden yukarı ve dışarı taşımak için aynı ileri geri hareketini uygulayın
Diş ipi kullanımı faydalarını ne kadar bir sürede gösterir?

Diş Hekimi Cumhur Akgün “Doğruyu söylemek gerekirse, diş ipi kullanımı ilk günden itibaren tartışmasız faydalar sağlar” diyor. Diş ipi kullanımından sonra dişleriniz ve diş etleriniz daha temiz olur, çünkü diş ipi diş fırçalarının ulaşamadığı yerlere ulaşır. Nefesiniz tazelenir ve diş etlerinizin sağlığı iyileşir. Öyleyse banyonuzun raflarında tozlanmaya bıraktığınız diş ipini neden alıp tekrar denemiyorsunuz? Başlangıçta biraz değişik gelse bile pratik yapmaya devam edin. Kısa bir süre sonra farkı hissedeceksiniz ve diş ipi kullanımı günlük yaşantınızın bir parçası haline gelecek.

Oral B Hummingbird

dis_ipi_glr_humming.jpg


Diş ipi kullanımı şimdi çok daha kolay. Sadece bir düğmeye basmanızla, Hummingbird yumuşak bir şekilde titremeye başlar ve diş etlerinize masaj yapar. Diş etlerinize verdiği rahatlık sayesinde diş ipini her gün severek kullanacaksınız.

İster diş ipi, ister nane aromalı yumuşak kürdan yedek başlıklarını kullanın, diş ve diş etlerinizdeki temizliği ve ferahlığı ilk günden itibaren hissedeceksiniz.

Oral B Satin Floss

dis_ipi_glr_satin.jpg


Üstün tasarımı ağzınızda ferahlık ve temizlik sağlar. İki katlı dokusu ile çok daha sağlam ve kavraması kolaydır. Kullanmaya başladığınız andan itibaren verdiği nane ferahlığı ile gerçekten işe yaradığını hissedeceksiniz.

Oral B Ultra Floss

dis_ipi_glr_ultra.jpg


Daha önce hiç diş ipi kullanmadıysanız, Oral-B UltraFloss’u denemenizi tavsiye ediyoruz. Diş aralarına kolayca girebilmek için incelen ve bakteri plağını temizleyebilmek için tekrar genişleyen özel esnek dokusu ve her biri eşit uzunluktaki ipleri ile Oral-B UltraFloss, diş ipini doğru ve etkili kullanmanıza yardımcı olur.

Oral B Essential Floss

dis_ipi_glr_essential.jpg


Oral-B® EssentialFloss özel olarak tasarlanmış polimer kaplı ipleri sayesinde diş fırçanızın ulaşamadığı yüzeylerdeki bakteri plağını kolayca temizler. Diş aralarına rahatlıkla girer, kullanım sırasında aşınmaz ya da kopmaz.

Oral B Super Floss

dis_ipi_glr_super.jpg


Oral-B Super Floss, diş aralarındaki boşlukların, diş telleri ve köprülerin temizlenmesinde idealdir. 3 eşsiz özelliği sayesinde (sertleştirilmiş uç, normal ip dokusu ve süngerimsi ip dokusu) maksimum fayda sağlar.

Oral B Flossette

dis_ipi_glr_flosette.jpg


Flossette, eğimli başı sayesinde diş aralarına rahatlıkla girer. Özel olarak tasarlanmış plastik sapı sayesinde daha üstün kontrol sağlar.

Diş ipi kullanmaya yeni başlayanlar veya ilk defa diş ipi kullanacaklar için bu işlemi daha kolay hale getirir.

Colgate Total Diş İpi

dis_ipi_glr_colgate.jpg


Colgate diş ipi, tek filamanlı yapısı sayesinde ipliklenmemek üzere tasarlanmıştır. Sıkışık diş aralarında bile rahatlıkla kayar ve yırtılmaya karşı dirençlidir.

Günlük kullanımda, en etkin diş fırçalama şekliyle bile ulaşılamayacak diş araları ve dişeti hizasında kalan yiyecek artıklarını temizleyerek bakteri plağı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Sensodyne Gentle Floss

dis_ipi_glr_sensodyne.jpg


Dişler arasındaki ulaşılması zor boşluklara erişebilmesi için benzersiz bir yöntemle kaplanmış ve sıkıştırılmış lifli dokuya sahiptir. Diş ve dişetlerinin daha etkin temizlenmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış lifler, diş ipi uygulanması sırasında esner ve hacmi büyür.

Özellikler:

  • Lifli doku
  • Etkili temizlik için esneme özelliği
  • Florür ile birlikte taze nane tadı

Banat Maksi Diş İpi

dis_ipi_glr_banat.jpg


Saten hissi veren florürlü-mentollü PTFE diş ipi…

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim. Ben de arada kullanıyorum:eek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben hiç kullanmadım; ama kullanmam lazım. Eşim hiç aksatmaz.
 
M

miniklili

Misafir
ben dişlerimi bazen tuzla yıkıyorum sizce sağlıklı mı?
 
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
35
Tepki
0
Puan
6
Yaş
32
Konum
ankara
ben hıc kullanmamıştım dıs etı rahatsızlıgımdan dolayı mıadente dıs hastanesıne gıttım ve orada dıs etı tedavısı gordukten sonra dıs ıpı kullanmamı onerdıler ve su anda gayet saglıklı sekılde devam edıyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst