Boyun

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Boyun
Boyun bölgesi, baş ve gövdeyi birbirine bağlar ve 7 adet omur içerir. Omurilik, hayâtî damar ve sinirler boyunda dar bir bölgeden geçerler. Temel görevi başı taşımak olan boyunda sıklıkla problemler oluşabilmektedir.
boyun.gif
Doğuştan boyun eğriliğine yol açan tortikolis denen hastalıkta boynun iki yanında bulunan sternokloidomastoid kasın doğum sırasındaki zorlama veya başın bir sebeple gerilmesi ile oluştuğu sanılmaktadır. Kas içinde yırtık oluşur ve kanama sonucu kasta kısalma meydana gelir. Baş diğer tarafa eğrilir. Çocuk başını devamlı tek tarafa doğru tutar. Bu hastalıkta erken dönemde özel egzersizlerle iyi netice almak mümkündür. Bir yaşın üzerinde ise ancak ameliyatla düzelir. Gecikmiş vakalarda yüzde şekil bozukluğu gelişebilir.
Boyun bölgesinde de omurgadan kaynaklanan rahatsızlıklar sıktır. Boyun fıtığı, omurgalar arasındaki disk denilen yapıların yırtılıp bozularak, omurilik ve sinir köklerine baskı yapmasıyla oluşan hastalıktır. Hastada şiddetli boyun ağrısı vardır. Genellikle hareketle ve öksürükle artar. Ağrı kollara yayılabilir. İleri vakalarda kollarda uyuşukluk ve güç kaybı da söz konusu olabilir. Tedavide önce ilaç (kas gevşetici ve ağrı kesiciler), istirahat (boyunluk, özel boyun yastığı) uygulanır. Bu tür tedavilere cevap alınamazsa veya ileri derecede sinirlere baskı söz konusu ise ameliyat gerekir.
 
R

Rosie

Misafir
benim de 3-4 yıldan beri boyun ağrım var çok fazla.doktora gittim kemiklerin derine batıyor sivri oldugu için dedi ve hareketler verdi ama unutuyorum yapmayı tabi :eek:ys:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst