Sarmısaklı Yumurtalı Fasülye Kavurması - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
1 kg. fasulye
2 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
3 yumurta
150 gr. tereyağ
Tuz, karabiber



Yapılışı:
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve yaklaşık 1 litre kadar sıcak suda haşlanır.
Haşlanan fasülyelerin suyu süzdürülüp bir kenara alınır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, piyazlık doğranan soğanlar ile minik doğranmış sarmısaklar içine eklenip kavrulur. Fasulyeler eklenip 10 dakika daha kavrulur.
Bir tavada çırpılmış yumurtalar az tereyağında pişirilip fasülyelerin üzerine eklenir üzerine bol karabiber serpilip sımsıcaakk servise hazır.:))

Afiyet bal şeker olsunnn:))

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
canim merak etdim denedinmi acaba?
ben ne yazikki tazefasülye yiyemiyorum
ama bu tarif ilgimi cekti dogrusu
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bazen görüntü yaniltir ya insani
ama cok lezzetlidir aslinda
buda öyle olsa gerek canlarim:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst