Tavuklu Patatesli Bezelye Yemeği

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
tavuklu_bezelye_yemegi.JPG


Malzemeler:

yarim kilo soyulmuş bezelye
2-3 sari patates
1 havuç
250gr kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kasığı salca
İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2 –3 su bardağı sıcak su( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı

Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
Afiyet olsun.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Emeğine sağlık canım.:hhhhhh:

Ben de sırasıyla soğan, havuç, patates, tavuk ve bezelyeleri kavuruyorum. Sonra domatesini koyup suyu çekene kadar pişirip, suyunu ve baharatlarını ekliyorum. Harika oluyor:cak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst