Edirne Keşan Erikli Tatil Yerleri,

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
Erikli tatil yerleri

erikli-gorunum.jpg

Temiz deniz, temiz kum, temiz havasıyla kendi halinde bir tatil köyü. Erikli Saroz kıyısında yer alan bu sakin tatil köyü, İstanbul’a yakınlığı, ulaşım kolaylığı, planlı yerleşimi Ege, Akdeniz’e oranla ekonomik tatil imkânı ile cazibesini artırırken kafa dinlemek isteyenlerin, sakinliği seven orta yaş üstü ailelerin tercihi olmuş. Erikli Köyü denizden yaklaşık 2 km yukarda kurulmuş. Yaz kış yaşayanlar, tarımla uğraşanlar, dükkânlar Erikli sahiline tepeden bakıyorlar. Geniş kumsalın, hep kahverengi görünen kuş gölünün, lacivert denizle ve Gelibolu Yarımadasıyla kucaklaşan, etkileyici coğrafyaya sahip panoramasını hayranlıkla izleyeceksiniz. Genelinde sakin, araç trafiğinden arınmış gürültüsüz ortam rahat düşünüp, rahat hareket etmenizi sağlıyor, telaşa kapılmadan günün tadını çıkarabiliyorsunuz. Turiste alışık, kibar, yardımsever esnaf ve insanlarla karşılaşıyorsunuz. Özellikle otellerin bulunduğu sıra sonrasında sahil yolu olmadığı için yürüyüş ve araçlar sahile paralel bir arka sokağı kullanıyorlar. Dolaysıyla otelden çıkıp denize geçmek için karşıdan karşıya geçilmiyor. Bu da Erikliyi, Ege Akdeniz’in birbirine benzetilen diğer gözde tatil merkezlerinin birçoğundan farklı kılıyor.


Kamuya açık, ücretsiz, geniş kumsala plaj malzemeleri ile gelen aileler, gün boyunca denizden esen serin ve temiz havanın etkisiyle bunalmadan, dinlenebiliyor, toz yapmayan, vücuda yapışmayan özellikli kumun ve denizin şifalı minarelerinden yararlanıyorlar. Biraz hareketlilik ise iki büyük otelin çevresinde yaşanıyor. Denize karşı çay bahçelerinde oturanlar, kumsalda plaj voleybolu oynayanlar, su bisikletine binip pedal çevirenler, otel önünde ayrılmış olan yer yastıklarına uzananlar, renkli görüntülerin oluşmasını sağlıyorlar.


Erikli sahilleri Saroz körfezinin özelliklerini taşıdığı için hiçbir zaman kirlenmiyor. Rüzgâr değişken olup çeşitli yönlerden estiği için, deniz lodosta getirdiğini, poyrazda götürüyor, bu şekilde hep temiz kalıyor. Bu kadar rüzgâr eserde surf yapılmaz mı diyecek olursanız, Erikli de her yıl sörf turnuvası düzenleniyor. Surf meraklıları doğaya karşı mücadelenin zevkini çıkarıyorlar.


Denizin berrak ve temizliği nedeniyle Saroz Körfezi ve Erikli sahilleri su altı dünyasına meraklı balıkadam ve dalgıçları da kendine çekiyor. Yıl boyunca Mart-Kasım arası daha yoğun olmak üzere dalış için gelen çeşitli balık adam kulübü üyeleri hem dalış yapıyor, hem hafta sonu konaklamalı tatil yaparak bakir kalmış sularda stres atıp balık avlıyorlar. Önceki yıllarda ki kadar olmasa da deniz ürünleri bakımından zengin sayılabilecek Saroz körfezinin Erikli sahilinde amatör balıkçılar da oltalarına, çaparilerine takılan istavrit, uskumrularla, balık tutmanın zevkine varıyorlar. Barbunya, lüfer, mercan, karagöz, kefal, ahtapot yöresel balık türlerinin başında geliyor. En makbulü hangisi derseniz Saroz Levreği cevabını, herkes düşünmeden, bir nefeste söylüyor.


Günümüzde artan beş yıldızlı oteller, lüks restoranlar ve meraklılar sayesinde artık eskisi gibi iri ve turistik sayılacak balıkları görmek mümkün olamıyor. Yine de Erikli girişinde yaz boyunca hizmet veren balık dükkânı ve sokakları dolaşan seyyar balıkçılar, günde bir kere saat 09.00 da gelen balıkçı teknesi, yazlıkçıların balık ihtiyacını karşılıyor. Eriklinin en eski iki otelinin arka tarafında yer alan yazlıkçıların ihtiyaçlarını karşılayacak dükkânlardan, marketlerden kurulu çarşı, çarşının çevresinde dinlenme üniteleri, çocukların hoplayıp zıplayıp enerjilerini boşaltacakları, hoşlarına gidecek türden oyun alanları, ağaçlar altında oldukça geniş çadırlı kamp sahası ve otopark yer alıyor.


Erikli Köyünü geçip bir de daha ilerde ne var ne yok derseniz. Tepeyi aşıp manzaralı yolda Yayla Sahili yönünde ilerlerken karşınıza yeşil bitki örtüsü devamında uzanan davetkâr deniz, birbirinden güzel koylar, bu koyları ve denizi seyredebileceğiniz bakir yol kenarı sahalar, çadır alanları ve Danişment Orman Kampı çıkıyor. Başta Edirne, Keşan olmak üzere günübirlik gelenler, atık olmayan, temiz denize en ekonomik yoldan girme imkânı buluyorlar.
Balıkçıl kuşların, pelikanların, flamingoların beslenme, barınma amaçlı ziyaret ettikleri Erikli tuz gölü fotoğraf severler için ilginç olabilir. Erikli kış aylarında ise kar ve yağmur bakımından sert geçiyor, şiddetli yağış alıyor.


Erikliye Nasıl Gidilir;

İstanbul’dan çıkanlar için 240 km uzaklıkta Keşan ilçesine bağlı Erikli sadece 2,5 saat uzaklıkta. Güneşli gişelerden geçerek Trakya otoyolunu kınalı çıkışına kadar kullanıp Tekirdağ’a gelinebilir. Malkara Keşan üzerinden Gelibolu yönüne dönüşünüzden hemen sonra sağınızda önce Enez, sonra Erikli sapağı giriş veriyor. Bundan sonrası 34 km yolunuz kalıyor. Tatlı virajlı, ağaçlı, araç sürmesi keyifli yoldan giderek 25. km de yer alan Mecidiye, İbrice tabelasını solunuzda bırakıp siz sağa Erikliye ayrılıyorsunuz. İstanbul Esenler Otogarından yapılan sürekli otobüs seferleri ile Keşan’a gelebilir, Keşan-Erikli servislerini kullanabilirsiniz. Erikli – Edirne: 140 km Erikli – Tekirdağ: 110 kmYunanistan sınır kapısı: 60 km


Eriklide ne yenir ne içilir?

Saroz deniz ürünleri ile zengin, dedik balık dedik ve erikli girişinde balık dükkânı buzdolabı vitrininde Çanakkale Balık Halinden, Enez, Mecidiye ve limana gelen balıkçılarından alınan balıklar görülüyor. Çipura, levrek, sinarit, sarpa, tekir, karagöz, mercan, Ağustos ayında en iyi, en lezzetli, en yağlı, dönemini yaşayan sardalye bulunuyor. Erikli içinde her tatil yöresinde olduğu gibi fast food yiyecek satanlar, bulunuyor. İşçimen Otel Sofram Restoranın yüksek, ahşap tavanlı, manzaralı, ferah mekânında ve Dolphin beach clup Körfez restoranda veya Erikli otel restoranları, kafeteryaları öğlen ve akşam yemekleri için aradıklarınızı bulabileceğiniz türden restoran hizmeti veriyorlar.


Erikli'de kalacak otel, motel ve pansiyonlar.
Deniz mevsiminin kısa oluşu, turizm yatırımlarının artmasını engellemiş olsa da Erikli de İşçimen ve Erkli otelleri her türlü konfora sahip oteller olarak yıllardır turizme hizmet veriyorlar. Ayrıca, Pehlivan Otel, Yüksekdağ Apart Otel, Yiğit Pansiyon, gibi seçenekler, ev pansiyonculuğu, mevsimlik kiralanan evler, kamp sahaları konaklama ihtiyacını karşılıyor. Yıl boyu açık olan 42 odalı otel, İşçimen otel, sahilde bulunan iskele kaldırıldığı için Gelibolu, Gökçeada gibi yerlere düzenlediği çevre ve dalış gezilerini iptal etmek zorunda kalmış.


İşçimen HotelTel no: 0(284) 737 31 48 : Erikli otel restoran, lobi, bar, disko, kafeterya, oyun, TV salonu, çocuk oyun bahçesi, açık otopark gibi üniteleri ile hizmeti sunuyor. Kahvaltı ve yarım pansiyon akşam yemekleri açık büfe veriliyor.


Erikli HotelTel no: 0(284) 737 35 65

Diğer konaklama seçenekleri Enez sahilinde, Mecidiye’de, Uzunkum yakınında, Gökçetepede bulunuyor.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
Benim kaynim askerligini kesanda yapmisti mutlaka gidin dedi kismet olmadi bu sene:panter:
 

meltemim

Daimi Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
451
Tepki
295
Puan
63
Yaş
47
Konum
istanbul
bizde ailece geçen hafta çanakkale saroz körfezine gittik tatile erikli gelibolu tarafından bakınca karşı sahilde kalıyor ama manzara muhteşem mis gibi havası çok güzel di ama deniz çok soğuk ve çok rüzgar vardı ayrıca su çok tuzluydu bi kaç kere yuttum mahvoldum gözlerim fena yandı ama içi çok berraktı balıklarla birlikte yüzdük güzel bi anı oldu ben marmara denizini daha bi sevdim bu denizden sonra bizim burda hava kararsa bile su soğumuyor ve tuzu o kadar yok ben marmarayı tercih ederim dalga olsa bile
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Doğal olarak güzel ama denizi soğuk ve çok rüzgarlı biz gittiğimizde fazla kalamamıştık rüzgar yüzünden.
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
benim arkadaşım keşanlı biz bir hafta eriklide kaldık hatta belki hafta sonu yine giderim fırsatım olursa küçük ama güzel bir yer ama denizi çok tuzlu hayatımda böyle tuzlu su görmedim ama genel olarak güzel:zuzu:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
fft16_mf1299272.Jpeg


Masal şehrine yolculuk

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik etmiş tarihi şehir Edirne’ye günübirlik ziyarette bulunduk. Gezimiz sırasında hem şehrin kültürelmirasını tanıdık, hem de saray mutfağından yemekler tattık...

Yazın gelişini müjdeleyen bir bahar sabahında İstanbul’dan yollara düştük. 2,5 saatlik yolculuktan sonra Edirne gösterdi silüetini. Şehir tüm ihtişamıyla karşımızda belirdi. Yeni gelin gibi süzülen iki çift minare göründü karşıdan.

Koca Sinan boşuna dememiş, “Ustalık eserim” diye! Biz de bu görkeme kapılıp adımlarımızı Selimiye’ye doğru çevirdik. Karşıdan baktığımızda eşsiz güzelliğini gördük, avlusuna girdiğimizdeyse huzurunu duyduk. Cami yakınlarına inşa edilen çarşılar da tarihi dokusunu koruyordu. Arasta,
Kapalıçarşı ve Bedesten, camileri ziyarete gelenlerin uğrak yeri olmuş. Burada sahaftan hediyelik eşyaya, şekerciden tekstil ürünlerine, çiniden aynalı süpürgeye ve en önemlisi rengarenk sabunlara kadar, birçok şeyi bulabilirsiniz.

Kimler geldi kimler geçti

Yüzyıllara rağmen ayakta durmayı başaran Rüstem Paşa Kervansarayı, bizi Osmanlı’nın izleriyle buluşturdu. Bu yapı
konaklama amaçlı yapılmış ama yıllarca Edirneli tüccarlar tarafından kullanılmış. Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan
yapı, 1972’de restore edildikten sonra otel olarak kullanılmış.

Tarih kokan müzeler

Kentte yaşanmış medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği ‘Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne geldi sıra... Müzede geçmişin kalıntılarını
yansıtan birçok eserlerle karşılaştık. Tombak, ibrik, örtüler, makaslar, yazı takımları, irtifa tahtası, kum saati, çakmaklı tabanca gibi birçok eser korunaklı camların arkasında sergileniyor. Ayrıca Edirne’de Balkan Savaşı Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Sağlık Müzesi de bulunuyor. Karaağaç’ın huzuru Bir kahve molası vermek için Karaağaç’a geldik sonra. Arnavut kaldırımlı taş sokaklarını sarmış ağaçlar eşliğinde, ruhumuzu aydınlatan bir sonsuzluk karşıladı bizi Karaağaç’ta. Meriç’in kenarına kurulan masalardan
birine geçtik. Yorulmuş bedenlerimizi ve günlük sıkıntılarımızı Meriç’in duru suyu alıp götürdü.

Ve enfes bir sofra...

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bu güzel şehri geride bırakma zamanı yaklaşırken, saray mutfağını da tadalım dedik. Çarşıdaki ‘yaprak tava ciğer’inin yapıldığı restoranlardan birine oturduk. Birer porsiyon ciğer sarması sipariş ettik. Ama siz Edirne’ye gitmişken mamzana, satır köfte, kaçamak, akıtma, badem ezmesi, gaziler helvası, peynir tatlısı ve hardaliye tatmayı ihmal etmeyin

“Edirne ilk aşık
olduğum yerdir”

Edirne’de doğan şarkıcı Cem Adrian’la buluştuk ve memleket hasretini gidermeye çalıştık

Edirne sizin için ne ifade ediyor?

Taşında, toprağında, sokaklarında hatıralarım var... İlk aşık olduğum yer... Ayrıca ailem de orada.

En çok neresini seversiniz?

Karaağaç ve Meriç Nehri’ni.

Peki hangi yemeğini?

Edirne ciğeri.

Edirne'de müzik hayatınız nasıl başladı?

Orası tam bir muamma açıkçası. Yürümeyi, konuşmayı öğrenme sürecimi hatırlamadığım gibi bu dönemi de hiç hatırlamıyorum. Ama her şeyin Edirne’de başladığı kesin!

Edirne'de konser verdiniz mi hiç?

Evet; bir kurumun davetiyle değil, tamamen kişisel çabamızla bir konser verdik. Sanırım Edirneli kurumlar, benim köklerime duyarlılığım kadar duyarlı değiller bana karşı.

Kendinizi dinlerken ne hissediyorsunuz?

Sadece teknik olarak değerlendirebiliyorum. Çok isterdim bir konserimegidip dışarıdan izleyebilmeyi.
Alıntı
 

z91yilmaz

Yeni Üye
Katılım
18 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
33
Konum
İstanbul
Edirne gerçekten muhteşem bir yer hele keşanı anlatmama gerek yok, suyu gerçekten buz gibi ve tam yaz sıcaklarına göre gir ve serinle :) Geçen sene bende iş arkadaşlarımla toplanıp kızkıza gitmiştik oraya ve gerçekten çok memnun kalmıştık. Bu sene de çıkamadık işten güçten istanbuldan, ondan dolayı istanbulda adresinden sarıyere gidip yüzüyoruz şimdilik, inşallah 1-2 hafta sonra keşandayız yine :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst