Ceza

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ceza

ceza.jpg
CEZA, 1977 yılında Üsküdar'da doğdu. Müziğe ilgisi evde babasının dinlediği Rock (Led Zeppelin, Scorpions, Osibisa vs.) plakları ile; Rap müziğe olan ilgisi ise ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetler ve Break Dance 1 & 2 filmleri başladı. Profesyonel olarak çalışmalarına ise 1998 yılında DR FUCHS ile bir araya gelerek kurdukları NEFRET grubu ile başladı. 1998 yılında çıkan YERALTI OPERASYONU adlı toplama albümde 4 şarkı ile yeraldılar.
YERALTI OPERASYONU'nun yayınlanmasından kısa bir süre sonra HAMMER MÜZİK ile anlaşma imzaladılar ve 2000 yılında ilk albümleri "MECLİS-İ ALA İSTANBUL" ve 2001 yılında ikinci albümleri "ANAHTAR"ı yayınladılar. "ANAHTAR albümü çıktıktan sonra DR FUCHS'un askere gitmesinin üzerine, CEZA uzun süredir üzerinde çalıştığı, solo albüm projesine hız verdi. İlk solo albümü "MED CEZİR" 2002'de piyasaya çıktı. Solo albümüyle gerek yazılı gerekse görsel basından büyük ilgi gören CEZA, sayısız basın organında yeraldı ve yurtiçi ve yurtdışı pekçok konserde sahne aldı.
2004 yazında çıkan ikinci solo albümü "RAPSTAR" ile kelimenin tam anlamıyla bir patlama yaptı. "RAPSTAR" albümünün yanı sıra Candan Erçetin, Mercan Dede gibi isimlerle yapılan ortak çalışmalarla farklı kitlelere de açıldı ve beğeni kazandı. Rock İstanbul, Rock'N Coke gibi önemli organizasyonlarda yer aldı ve farklı mekanlarda sayısız solo konser verdi. Fatih AKIN'ın "CROSSING THE BRIDGE" filminde de yer alan CEZA yabancı müzikseverlerden de büyük beğeni kazandı ve pekçok ülkede galalarda ayakta alkışlandı. 29 Nisanda yeni Single'i "Feyz Al"ı yayınlayan CEZA, şu günlerde 3. albümünü çıkarmış bulunmakta.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Oğlum bayılıyo Ceza nın şarkılarına söylüyoda ben hala ne söylediğini anlamzken bizimki ezbere söylüyo şarkılarını:kptmya::kptmya:nasıl beceriyorlar anlamıyorum doğrusu:kptmya::kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst