Kaliteli bir yaşam için

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ufak molalar


Günümüz hayat tarzı zamana karşı bir yarıştır ve beynimiz sürekli bilgi bombardımanı altındadır. Bu yarışta geri kalmamaya çaba gösterirken bazen yolumuzu şaşırır, kim olduğumuzu ve ne yapmaya çalıştığımızı unuturuz. Gün içinde kısa molalar verip kendinizi neden endişeli ve aşırı sinirli hissettiğinizi veya neden aşırı yediğinizi ve az egzersiz yaptığınızı düşünün. Bunları bir günlüğe not ederek benzer düşüncelerden arınmaya çalışın. Yavaşlama, sadeleşme ve zaman planlama eylemlerini de hayatınıza uygulamanızın yaşam kaliteniz açısından faydası olacaktır.

Olumlu tarafından bakmak

Daha sağlıklı beslenmeye ve düzenli olarak egzersiz yapmaya başladığınızda, kendinizi yaşadığınız değişikliklere daha olumlu gözle bakıyor hissedeceksiniz. Olumlu bir bakış açısına sahip olmak, sizi motive edecek, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenizi kolaylaştıracak ve olumlu kararlar almaya teşvik edecektir.


Masaj yaptırın

Masaj, ağrıları azaltan, rahatlamayı teşvik eden popüler bir tekniktir. Spor tedavilerinde ve fizyoterapide sıkça kullanılan, faydası birçok araştırmayla desteklenmiş, geleneksel bir tedavi yöntemidir. Ağrıların tedavisinin yanı sıra, kas rahatsızlıklarında, stres atmada, yorgunluk gidermede ve depresyon tedavisinde de kullanılır.





Alerjiye karşı dirençli hale gelin


alerji_glr.gif



Polen mevsiminde evinizi saman nezlesi ve alerjiyi tetikleyen diğer şeylere karşı dirençli hale getirin. Yatak odası pencerelerini, kapılarını öğleye doğru ve akşamüzeri saatlerinde kapalı tutun. Polen toplama ihtimaline karşı, giysilerinizi kuruması için dışarıya asmayın. Evin tozunu elektrikli süpürgeyle düzenli alarak tozu en az seviyeye indirin ve toz alırken nemli bez kullanın.

Dengeyi sağlayın


Iyi bir denge beyne doğru mesaj gönderecek ve düşmeyi engelleyecektir. Günde birkaç dakikanızı iyi bir denge sağlama çalışmasına ayırın. Bir iskemlenin arkasına tutunarak ayakta dik durun. Bir bacağınızı yerden hafifçe kaldırın. 10 saniye boyunca dengede kalmaya çalışın ve bacak değiştirerek bunu beş kez tekrarlayın. Denge kurmanız geliştikçe aynı hareketi iskemleye tutunmadan yapmaya çalışın.


Gevşeyin

Bilgisayar başında geçen uzun saatlerin ardından bilek, parmak ve boyun sağlığınız için aşağıdaki egzersizleri uygulayın. Her birini üç kez tekrarlayın.

  • Bileklerinizi birkaç saniye boyunca geriye, sonra ileriye doğru bükün.
  • Parmaklarınızı önce iyice açıp ardından yumruk yapın. Bu halde bir an kalıp sonra hareketi tekrarlayın.
  • Çenenizi aşağıya doğru itip boynunuzu yavaşça ileriye doğru bükün. Bu halde birkaç saniye kalıp sonra hareketi tekrarlayın.
Sabit telefon

Cep telefonlarının verebileceği potansiyel zararlar konusunda hala bazı belirsizlikler vardır. Ancek strese neden olabildikleri konusunda sağlam kanıtlar mevcuttur. Bu nedenle olabildiğince az kullanmaya çalışın. Çoğunlukla iş için kullanmak durumundaysanız, akşamları ve hafta sonları uzak durmaya çalışın. Arayan olursa, nasılsa mesaj bırakacaktır.

Kendinizi sevin

Kişinin özsaygısının azalmasının altında çeşitli nedenler yatar; ancak yeme bozukluğu, ilişkilerde zorlanma ve depresyon gibi başka sorunlara yol açabilir. Sizi siz olmaktan alıkoyan bu sorunun üstesinden gelmek üzere doktorunuzdan yardım isteyin. Ama tabii ki öncelikle kendiniz bu durumdan kurtulmanın yolları deneyin.


Kleopatra gibi banyo yapın

kaliteli_dus_glr.gif


Banyo suyunuza birkaç damla hindistan cevizi sütü eklemek, yağ içeriği sayesinde cildinizi canlandıracak ve nemlendirecektir. Aynı zamanda bir vücut fırçası alıp her gün banyo yapmadan önce cildinizi fırçalayın. Fırçalamaya bacaklarınızın alt kısmından başlayın ve kalbinize doğru sürdürün. Vücudu fırçalamak ölü deri hücrelerini atar, kan dolaşımını hızlandırır, selülitleri engeller ve cildi yumuşatır.

En iyi ilaç: Kahkaha

Gülmek, kan akışını hızlandırır. Yapılan araştırmalara göre, günde 15 dakika gülmek, düzenli egzersizle birlikte kardiovasküler hastalık riskini azaltır. Gülmenin hastalıklarla mücadelede olumlu etkisinin yanı sıra, saman nezlesinin etkisini azalttığı, ağrıları dindirdiği, stres seviyesini düşürerek nefes almayı kontrol altına aldığı da görülmüştür.

Ayaklara özen

Nasır, bunyon (ayakta ortaya çıkan iltihaplı şişlik) ve diğer sorunlarla karşılaşmamak için ayaklarınıza iyi bakın. Ayağınızı sıkmayan ayakkabılar giyin, ayaklarınızın nefes almasını sağlamak için fırsat bulduğunuzda ayakkabınızı çıkarın. Ayak banyosu yapmak, ayakları ılık suda tutmek ve acı tuz (magnezyum sülfat) sert deriyi yumuşatacaktır.

Düzensizlikten kurtulun

Düzensiz bir ortam yorucudur. Bazen görmezden gelmeye çalışır, bazen uzun süredir biriktirdiğiniz, atmaya kıyamadığınız şeyleri toplamaya girişirsiniz, ama her gördüğünüzde de içiniz elvermez. Her şeyi bir anda toparlama çabası içine girmeyin, haftanın bir saatini, belki pazar sabahlarını bu iş için ayırarak sorunu yavaş yavaş, ama kökünden halledin. Bu, çocukluğunuzda en sevdiğiniz oyuncak ayıyı çöpe atacağınız anlamına gelmez, ancak gerçekçi davranmakta da fayda vardır.

Rahat bir uyku

Kaliteli bir yaşamın temelinde yatan şeylerden en önemlisi uykudur. Düzenli ve sağlıklı bir uyku için yatmadan önce ağır yemeklerden kaçının. Uykuya yardımcı yiyecekleri biliyor muydunuz? Kaliteli bir yastık, nevresim takımı ve yatak alın. Yatak odanızdan stresi uzak tutun; işle ilgili herşeyi başka bir odada bırakın. Televizyon ve ışıklar açıken uyumayın.




Son olarak: Su, su, su!

kaliteli_su_glr.gif


Su için! Suyun sağlığımıza olan faydalarını burada sıralamaya imkan yok!




Alıntıdır!
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
paylaısm ıcntesekkurler cnm konuyu guncel haberlere tasııdm:eek:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Suyu tüketmeye özen gösteririm. Aslinda güzel bir masaj yaptirmak gerekiyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst