Forum Nedir?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak

julia_logo.gif


Üyelerin kendilerini site kuralları çerçevesinde özgürce ifadeedebildikleri sanal platformlardır. Amaç ve kullanım bakımındanfarklılık gösterebilirler.

Avantajları nelerdir?

En büyük avantajı; mekan engelini aşabilen etkileşim ve iletişimyoğunluğunun en sık görüldüğü sanal mekanlardır. Tüm dünyadaninsanların ortak ve anlık olmayan iletişimleri hem şu anda hemdegelecekte verimli ve keyifli bir öğrenme ortamı oluşturur.

Bilgi etrafında örgütlenme amaçlı bir oluşumda mekan engeli dezavantajınının aşılmasında da çok önemlidir.

Üyelerin katılımı sağlanarak hazırcılığın ötesine geçilir ve öğrenme kapsamı artar.


Sınırlılıkları nelerdir?

Tüm sanal iletişim araçlarının sorunu olan jest mimik ses tonu vb.ögeler iletişime yansıtılmadığı için sık sık yanlış anlaşılmalara nedenolur

Diğer sanal engeller de forum kullanımın sınırlılıklarınaörnek gösterilebilir... Örneğin bir kitaptan bilgi edinmenin verdiğikeyfi forumlar veremez.

İyi bir forum sitesinde bulunması gereken özellikler nelerdir?
AMAÇ!...

kapsam Kategori dizilimi konu dizilimi yönetim kadrosu dinamizm seviye güncellik ve katılım.


Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Tamamı büyük harften oluşan noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletilerin zor anlaşıldığı ve anlaşılsa bile dikkate alınmadığı bilinmelidir. Bu tür hatalar ihtiva eden ileti veya başlıklar kaldırılabilir ve bu tür davranışları sergileyen üyelere ceza verilebilir.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst