incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
Hamuru için:
100gr.Margarin
1Yumurta
5Silme yemek kaşığı toz şeker
2Çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Elmalı harcı:
4Adet elma
2Yemek kaşığı şeker
1Vanilya
1,5 Su bardağı elma suyu veya normal su
1Küçük kahve fincanı nişasta
Üzeri için:
200gr. Krema
1Paket krema sertleştirici
3Tatlı kaşığı şeker
Tarçın
Yapılışı:
Hamur için olan malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve açılıp kelepçeli bir kalıba yerleştirilip kenarları 2cm yükseltilir.
Diğer tarafta elmalar soyulup küp doğranır.Bir tencereye nişasta,şeker,vanilya ve su alınıp karıştırılır nişasta iyice eritildikten sonra ocağa alınıp pişirilir elmalarda karışıma eklnip birazda böyle pişirip ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.
Kelepçeli kalıptaki hamurun üzerine soğuyan elmalı harç yayılıp üzeri düzeltilir ve 170 deceli fırında 15-20dk kadar pişirilir.Fırından aldıktan sonra 2saat kadar iyice soğuması için bekletilir(bu süre içinde kelepçe erken açılmamalı çünkü hamur dağılabilir)
Tartımız soğurken krema,krema sertleştirici ve şeker mixerle çırpılır.
Soğuyan tartımız kelepçesinden çıkarılıp üzerine krema yayılır tarçın serpilip servise hazırdır.
Afiyet olsun
alinti