Pubis Estetiği ve Labioplasti

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Günümüzde cinsellik ve bu bölge ile ilgili sorunlar halen çok rahat konuşulmasa da önemi yadsınamaz. Bu bölgedeki sıradışı bir durum şahsın psikolojisini ve cinsel yaşantısını olumsuz yönde etkileyen ve kimse ile paylaşamadığı bir sorun halini alabilir. Sonuçta cinsellik iki birey arasında yaşandığı için karşı tarafında bu durumdan etkilenmemesi mümkün değildir.

Kadın dış genital organları, mons pubis dediğimiz göbek altındaki, altında kemik olan çıkıntılı kısım, labia major (dış dudaklar), labia minor (iç dudaklar), klitoris (labia minörlerin üsteki birleşim yeri), hymen dediğimiz kızlık zarı vagina girimindeki zar tabakadır.

Cinsel bölge ile ilgili sorunlar doğumsal, gelişimsel ve gebelik sonrası oluşan sorunlar olarak üç bölümde incelenebilir.

Doğumsal problemler dış ve bağlantılı olarak iç genital organ anormallikleri, hiç gelişmeme, fazla gelişme veya anormal gelişme tarzında olabilir.Bu durum doğumda saptanabilir veya ergenlik döneminde regl problemleriyle ortaya çıkabilir.

Gelişimsel problemler hormonal etkilerin sonucu olarak ortaya çıkan başta çok normal yapıdaki genital anatominin fazla veya az gelişme sürecidir. Bu durum da ergenlik dönemindeki şahsın psikolojisini doğrudan etkiler.

Gebelik döneminde iyice artan hormonal etkiler, doğum ve sonrasında hormonal etkinin çekilmesi, doğum travması yada epizyotomi dediğimiz cerrahi müdahale veya ilerleyen yaş etkisiyle en çok gözlenen durum bu bölgede meydana gelen elastikiyet kaybı ve sarkmalardır.



PUBİS ESTETİĞİ

Pubis dediğimiz bölüm göbeğin altındaki kemikli, çıkıntılı bölümdür. Ayakta dururken tümü dışardan görülebilen tek bölümdür, büyük dudaklar ile devam eder. Genç yaşlarda sert ve gergin bir görünüme sahipken yaşın ilerlemesiyle sarkabilir, içi boşalabilir veya yağ kitlesi artarak daha çıkıntılı bir hale gelebilir.

Pubis estetiğinde eğer pubik bölgede sarkma varsa yukarı asılması ve fazlalık derinin çıkarılması gerekmektedir. Bu tarz bir ameliyat karın germe ameliyatı ile beraber yapılabileceği gibi, kişinin karın germe ihtiyacı yok ise yalnız başına yapılabilir. Bu ameliyatın izi sezaryan izi kadardır ve o bölgededir. Eğer pubisin içi boşaldıysa yağ enjeksiyonu yardımcı olabilir, buna ameliyat sırasında germe yapıldıktan sonra karar verilebilir. Bu tarz bir operasyon genelde genel anestezi altında yapılmaktadır, özellikle germe ameliyatına yağ enjeksiyonu eklenirse genel anestezi hastanın konforu açısından en uygunudur.

Eğer pubis bölgesi aşırı belirgin ise -ki bu durum gençlerde de görülebilir- hastanın en büyük şikayeti pantolon giyince ortaya çıkan görüntüdür. Bu durumda pubise uygulanan liposuction sorunu büyük ölçüde çözecektir. Bu operasyon lokal anestezi ve sedasyon ile uygulanabilir. Sedasyonda damardan verilecek olan sakinleştirici ilaçların etkisi ile hasta operasyon anını hatırlamaz ve operasyonu ağrısız , acısız bir şekilde atlatır.

Pubis estetiğinde en büyük sorun fazla yukarı kaldırılırsa büyük dudakların yukarı çıkmasıyla oluşan görüntüdür, o yüzden bilinçli ellerde yapılmalıdır.

LABİOPLASTİ (İÇ- DIŞ DUDAK ESTETİĞİ)

Labioplasti genelde en fazla uygulanan genital estetik ameliyattır. Bu ameliyat dıştaki büyük ve içteki küçük dudakların normalden büyük olması ve sarkması sonucu yapılır. Dış dudaklar pubisin devamı olarak şekillenir ve ayakta duruş pozisyonunda 1/3 veya 1/4’ ü karşıdan görünür haldedir,üzeri kıllarla kaplıdır. İç (küçük) dudaklar genelde büyük kısmı dış dudaklar tarafından örtülmüş halde olan klitorisi örten mukozal yapılardır, vagen çevresini sararak sonlanırlar. Üzerlerinde kıl barındırmazlar. Dış dudakların ayakta duruşta aşağı sarkması ve içinin boşalması, karşıdan bakıldığında kitle görüntüsü yaratması veya iç dudakların dış dudakların arasından dışarı çok fazla çıkması en sık rastlanan estetik problemlerdir. Bu problemlerin gözlenmesi genelde yaş ilerlemesi ve doğum sonrası olsa da gençlerde de görülebilir.

Labioplasti operasyonu 30-40 dakikalık bir operasyondur ve isteğe göre sedasyon (sakinleştirici ilaçlar) veya genel anestezi altında uygulanabilir. Labioplasti sonrası yaklaşık 15 gün kadar batikon ile oturma banyosu temizliği önerilir, Dikişler 3 hafta içinde kendiliğinden düşecektir. Operasyon sonrası hafif kan sızıntıları bir hafta kadar devam edebilir. 3 hafta sonra kişi cinsel yaşantısına dönebilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER;

-Kişi bu operasyonu geçirdikten sonra ilk 48 saat iç çamaşırı üzerinden buz uygularsa şişliği ve kan sızıntısı daha az olur.

-Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar hafif sızıntılara karşın hijyenik ped kullanması gerekebilir .

-Operasyon sonrasında 10 gün tuvalet temizliğini serumla seyreltilmiş baticon ile yapmalıdır.

- Ertesi günden itibaren duş alabilir ancak 3 hafta kadar küvette banyo yapmaması , genital bölge temizliği için yine seyreltik batikon kullanması önerilir.

-Ikınma genital bölgeyi gereceği ve ağrıya yol açacağı için kişinin operasyon öncesi 3 gün ve sonrasında 3 hafta kadar kabız kalmaması önerilir.

-Hastanın 3-4 hafta kadar cinsel ilişkiye girmemesi gerekir.

Op. Dr. Aylin Karanlık
 

thunderstruck

Yeni Üye
Katılım
28 Temmuz 2015
Mesajlar
5
Tepki
0
Puan
1
Konum
istanbul
Bende araştırmam sonucu bu siteyi buldum belki işinize yarar . Teşekkürler paylaşım için . :istebu:

Site ismi vermek ve yönlendirmeler yapmak yasaktır. Bilginize...
Hanımefendi Yönetim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst