Pratik El ve Ayak Bakımı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerinizin ve ayaklarınızın daha sağlıklı ve bakımlı olmasını istemez misiniz? Hele ki ellerin yaşımızı cildimizden önce ele verdiği düşünülürse el ve ayak bakımında da cilt kadar özen gösterilmelidir. Yazın aşırı güneşe, deniz suyuna maruz kalan ellerimiz ve ayaklarımız kışın ise soğuğa maruz kalan ellerimizin nemi azalır. Kuruma, çatlama ve tırnaklarda kırılma görülür. İyi ve düzenli bir manikür ve pedikür ile ilave edeceğimiz küçük bilgilerle güzel görünümü elde edip koruyabilirsiniz.

6143245823926_PEDIKUR1.JPG


-Tırnaklarınızın sürekli sararmasından şikayetçi iseniz; tırnaklarınızı birkaç dakika limonlu suda bekletin. Bunu belli periyodlarla uygulayabilirsiniz.

-Tırnaklarınızın kırılmaması için tırnak diplerine vazelin sürmeniz yeterlidir. Vazelin kolay emilir ve nemlendirici özelliği yüksektir.

-Manikürden iyi sonuç alabilmek için duş sonrasını tercih edin, tırnak etleriniz istenen yumuşaklıkta olacaktır.

-Manikür sonrasında ellerinize sürülen ojenin çabuk kurumasını istiyorsanız bir süre ellerinizi buzlu suda bekletebilirisiniz.

-İyi bir pedikür başlangıcı için ayak tırnaklarınızı düz kesmeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda etlerinizin dibinden kesmemeniz önerilir.

-Uzun süre ayakta kalıyorsanız şişen ayak bileklerinizi ılık ve tuzlu suda 10-15 dk. dinlendirebilirsiniz. Ayaklarınızdan başlayıp dizlerinize doğru masaj yaparak kan dolaşımını düzenlemiş olursunuz.

-Ayaklarınızı iyice kurulayıp nemlendirici sürebilirsiniz. Düzenli yapıldığı taktirde sağlıklı ve güzel görünümlü el ve ayak tırnaklarınız olacaktır.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben de arada aklıma gelirse yapııyorum vallahi ilknurcum:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst