Erik salcası
1. Aş erik,
2. ekşi erik,
3. mardik erikten yapılır
Hazırlık
1. dogu özellikle siirt yöresinde kışa hazırlık için yapılır.
Tarifin Hazırlanışı
1. Erikler kazanda kaynatılır. Çok kaynatılırsa acısını verir. Kaynadıktan sonra torbalara konularak süzdürülür. Bu şıra tekrar kazanda kaynatılır. Damda kaplara bölünür, gündelik olarak yüzünün tozu alınır. Koyu kıvama geldiğinde kaplara konulur.
1. Aş erik,
2. ekşi erik,
3. mardik erikten yapılır
Hazırlık
1. dogu özellikle siirt yöresinde kışa hazırlık için yapılır.
Tarifin Hazırlanışı
1. Erikler kazanda kaynatılır. Çok kaynatılırsa acısını verir. Kaynadıktan sonra torbalara konularak süzdürülür. Bu şıra tekrar kazanda kaynatılır. Damda kaplara bölünür, gündelik olarak yüzünün tozu alınır. Koyu kıvama geldiğinde kaplara konulur.