Ajvar-patlicanli biber salcasi-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
500 gr. patlıcan
250–300 gr. kırmızı etli biber (damak tadınıza göre)
2–3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2–3 adet domates
Acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Fırınınızın ızgarasını açın, fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kâğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek közleyin. Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin yada ince ince doğrayın. Közlenen patlıcan ve biberlerin Kabuklarını soyun ve dilimleyin.
Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk. kadar hafif ateşte soteleyin. İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
evet lilavim hazirlari diilde böyle emek verilip evde yapilan ajvarin tadina bayiliyorum bende:catalbicak:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
kahvaltıda çok güzel oluyor,ama kötü bir tarafı var...iştah açıyor:tskler:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst