İğneli epilasyon tekniği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İğneli Epilasyon Tekniğinde epilasyon yapılacak bölge bol su ile yıkanır ardından %70'lik alkol ile hafifçe tampon yapılır.
Epilasyon için düşük bir frekans yeterlidir.uygulama sırasında ağrı duyulmaz,hafif bir ısı hissedilir.


Kullanılan iğneler steril ve tek kullanımlık olmalıdır.iğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir.
İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Uygulama süresi her defasında 15 dk.sürmeli ve cm'den 2-3 tüyden fazla alınmamalıdır. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir.çok dikkatli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir. Uygulamadan hemen %100 sonuç almak mümkün değildir.Çünkü her kılın dönemi vardır bu dönemler anagen,katagen,telogen dönemlerdir.


Bu dönemler iğneli epilasyonda son derece önemlidir.kıllar anagen dönemdeyken iğneli epilasyondan maksimum etki etki alınacaktır. Uykusuz,yorgun ve adet döneminde katın açken,grip gibi rahatsızlıklarda iğneli epilasyon yaptırılmamalıdır. Bu dönemlerde vücut hassas olduğu için acı hissi verebilir.

Kulak,kaş,göğüs etrafına uygulanmaz hatta bazen koltuk altına,kasıkların iç kısmına,bikini bölgesine uygulamak sakıncalı olabilir. Varisli hastalar,kalp pili kullananlara,ödem olan kişilere,şeker hastalarına,hamilelere,aids hastalarına kesinlikle uygulama yapılmaz.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aynen bende cesaret edemiyorum canım. Ben bir de iğneden de korkuyorum:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst