Dijital Platform Dizileri / Filmleri

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sen Yaşamaya Bak

Filmle alakalı beğendiklerim
Jenerik çok hoştu bayağı beğendim. Aslı Enver Kaan Urgancıoğlu ve Mert Ege Ak oyuncu seçimi anlamında harika olmuş izlerken keşke birlikte eğlenceli bir dizi çekseler diye düşündüm. Can&Fırat diyalogları güzeldi ve doğaldı zaten çocuk oyuncu epey gerçekçi oynamış mimikler tavırlar falan ben Mert değilim Can'ım dedirtmiş. Kızın evinin tarzı ile kullanılan resimler defterler güzel detaylardı umarım başka bir filmden esinlenme değildir izlerken hep kesin yabancı bir filmde görmüşlerdir bunu dedim yalan yok ;) Fırat ve Melisa'nın güzeldi diyebileceğim sahneleri "bir türlü denk gelemedik desene." sahnesi (oradaki kısa diyalog yani) ve Melisa'nın denize düşen mendilin peşinden düşünmeden atlayıp Fırat'ın da onun ardından atladığı birlikte mendili de alarak çıktıkları sahneydi.

Filmle alakalı beğenmediklerim de senaryo hiç iyi işlenmiş asla 2.kez izlerim hissi vermiyor aksine izlemesem de olurmuş dedirtiyor (Bana göre tabii sevenler de olmuştur) Fırat Can ve Melisa'nın arasındaki bağı en başından beri inşallah öyle bir şey değildir çok klişe olur diye diye izleyip sonra gerçekten de düşündüğüm gibi çıkınca direkt kapattım tv'ye döndüm sonra hadi dedim yarım bırakma bitsin belki fikrin değişir deyip devam ettim. Kaan Urgancıoğlu'nu Yargı'da ve Kara Sevda'da izlemesem cidden ilk oyunculuk deneyimi zannederdim benim için hayal kırıklığı oldu diyebilirim çok severim çünkü. Aslı Enver diğer oynadıklarıyla benzer bir karakterdeydi sürprizi yoktu şaşırtmadı ilgimi de çekmedi. Melisa ile Fırat'ın arasındaki aşk hiç inandırıcı değildi bomboş geldi bana. Ayrıca o kadar travmatik olaylara karşı verilen tepkiler ve konuşmalar çok vasat kalmış. Normalde iki oyuncununda o sahnelerde döktürmesi lazım ki dizi olsaydı devamlılığı olduğu için bence karakterlerini çok daha ince işlerlerdi. O sahneler bu oyuncuların elinden sağ çıkamazdı o derece yani. Film olduğu için sanki ekip olarak çok önemsememişler çekelim gidelim demişler gibi. Final sahnesi de en sevmediğim tarzdı diyebilirim

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yakamoz S-245
Denizaltı ile yürütülen bir araştırmaya katılan deniz biyoloğu Arman, Dünya'yı altüst eden bir felaketin ardından mürettebatıyla birlikte ölüm kalım mücadelesi verir.

Başroldekiler: Kıvanç Tatlıtuğ,Özge Özpirinçci,Ertan Saban


Güneşin doğumuna kaç saat kaldı? Yakamoz S245 20 Nisan'da sadece Netflix'te.
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu Yakamoz S-245 güzel bir dizi olacak galiba ya :mor:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yakamoz S-245 izledim :tv: Bölümlerin tamamını peş peşe izleyebildim ama görsel açıdan güzel olsa da vaaov dizi çok iyi olmuş diyemedim maalesef. Ben diyalogları çok önemserim ve bu dizide bana diyaloglar çok baştan savma ve yetersiz geldi. Aslında kadro çok güzel görsel uyumları da beğendim o konuda sorun yok ama işte sağlam diyaloglar olmayınca insan diziye kapılıp gidemiyor.

Oyunculuk anlamında da beklentim bu değildi şaşırdım doğrusu. Sadece Yonca karakteri bana çok sahi geldi oyuncunun adını unuttum şimdi (Çok ayıp nk git google'dan bak dedim:gelbenimle: ve Ece Çeşmioğlu olduğunu öğrenip geri dönüp yazdım :D Arman ve Yonca çok iyi çift olurmuş ya neyse) Başroller çekilin ünlüyüz biz der gibi lakayt oynamış karaktere bürünme göremedim ben halbuki daha öncedeki dizilerinde hiç böyle değildi sahipleniyorlardı karakterleri o oluyorlardı ve ikisini de bu yüzden severdim.

Ayrıca elinizde Cem gibi bir karakter var arkadaş kullansanıza onu bir var bir yok oldu. Adam bağımlı denizaltında kalmak zorunda oldukları süre var güneşe çıkamıyorlar sen ne diye kullanmıyorsunuz herkesten saklamaya çalışmalarını göster destek almaya başlayışını başa çıkma hallerini göster ya da kullanmayacaksanız ne diye karaktere böyle bir detay ekliyorsunuz anlamadım. Felix ile ikisi çok iyiydi aslında çok manasız ve vakitsiz harcandı karakter :bayik:

Ayrıca o Rana ne öyle ya :bayilacam: Bu kadar önemli önemli denen bir iş için seçilen eleman sanki ailesinden gizli saklı denizaltına giren 7-8 yaşında çocuk gibi davranıyor kiii 7-8 yaşında çocuklar bile daha izlenir olabilir. Bir bakıyorsun tırsık bir tip bir kenara sinmiş ne olacak şimdi korkusunda burun çekiyor bir bakıyorsun atarlı hatun bıraksan denizaltını adamların başına yıkacak tavrında tutarsız bir şey. O kadar profesyonelmiş gibi gösterilen karakterlerin bir anda ne yapcaz ne yapcaz diye tutuşması gibi büyük bir olay olduğunda ruhsuzca tepki vermeleri de çok garipti bu konuda Atiye çook daha önde ama :521:

Umut karakterini sosyal medyada çoğu kişi beğenmiş ama ben daha ilk göründüğü anlardan itici buldum bir de Mete Horozoğlu'nun şu uyursan ölürsün konuşmasının kopyasını yaptırdılar ya karakter orada iptal oldu benim için. Ben senarist olsam başka bir filmden alındığı bu denli belli olan sahneyi dizime koymayı kendime yakıştırmam.

İnto The Night dizisini de izledim bağlantılıymış çünkü ve onu Yakamoz'a göre daha başarılı ve ne yaptıklarını bilir halde buldum. O dizide Yakamoz'daki füzelerin nereye gittiği belli oluyordu :D Ondaki karakterler Yakamozdakinden çok daha tutarlı neyin içinde olduklarını bilen olayın ciddiyetine seni inandıran tiplerdi. Onda da göze batan şeyler elbette var ama doğrular yanlışları gözardı etmene neden olabiliyor. Mehmet Kurtuluş'u ilk defa izledim oyuncu olarak tipini biliyordum ama oyunculuğunu hatırlamıyordum İnto The Night dizisine cuk olmuş Kıvanç T. Arman'ı Yakamoz'un 1.sezonundaki gibi işlemeye devam ederse Arman karakteri Ayaz'ın yanında net sönük kalır.

İki dizide de bir grup üstlerine gelmiş gibi olan diğer gruptan rahatsız ve barındırmak istemiyorlar ama İnto The Night bunu gayet güzel ilerletirken Yakamoz'daki didişme bana bir Yeşilçam filmi vardı Bizim Aile olabilir Adile Naşit ve Münir Özkul'un oynadığı karakterler evleniyor ve iki tarafın çocukları aynı evde yaşamaya başlayınca çocukça arıza çıkarıp birbiriyle uğraşıyodu Yakamoz'daki profesyonel denilen karakterlerin yaptığı didişme bu derece vasattı diyebilirim
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Bu ay Netflix Türkiye'de neler var? | Ocak 2023​


 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
2.430
Tepki
14.590
Puan
113
Konum
Balıkesir
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu ara pek izlemiyorum ya yeniden başlasam iyi olacak :tv:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst