Firik Pilavı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
firik-pilavi-632x449.jpg


Firik Pilavı Malzemeleri
1 su bardağı firik bulguru
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet büyük boy domates
½ su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Bulgurları karıştırıp bol su ile yıkayın.

Soğanı yemeklik, biberi küçük küp ve domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.

Tencereye tereyağını alın ve eritin.

Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun, biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.

Bulgurları ve nohudu ilave edip salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.

Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.

Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
firik pilavı bizim yemeğimizdir bu yörelerde çok yapılır bizler yoğurt yemeklerimizin yanında mutlaka firik pilavı tercih ederiz ama salça konmaz firik pilavına bu değiştirilmiş hali emeğien sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst