Doğum Sonrası Kilo Almanın ve Vermenin Yolları

simoche28

Yeni Üye
Katılım
9 Mayıs 2013
Mesajlar
8
Tepki
6
Puan
3
Yaş
34
Konum
izmir
Gebelik sürecinin başlangıcından bitimine kadar anne adayları az ya da çok mutlaka kilo alırlar. Alınan bu kiloların annenin gebelikten önceki kilosuna ve vücut yapısına bağlı olarak düzenli ve orantılı bir şekilde alınması önemlidir.

Anne adayları gebelik boyunca dengeli beslenme kurallarına uymaları gerekir, doktorlarının tavsiye ettiği şekilde beslenmeye ve uygun miktarda kilo almaya özen gösterdikleri sürece aşırı kilo almamış olurlar. Gebelik sırasında aşırı kilo alan annenin doğumdan sonra kilo vermesi de zor ve uzun sürecektir.

Normal şartlar altında 9-12 arasında kilo alan annenin kilosu zayıfsa daha fazla alabilir. Lohusa anne doğumdan sonraki ilk hafta en az 5 kilo kaybeder, bu bebeğin ve suyunun ağırlığıdır ve bir miktar da annenin verdiği kilodur.

Doğumdan sonra kilo vermenin en önemli noktası gebelik sırasında uygun miktarda kilo almak ve gebelik sırasında dengeli beslenmektir. Bu kurala uyulduğu sürece hem az kilo alınacak hem de alınan kiloları vermek daha kolay olacaktır. Gebelik döneminde yapacağınız egzersizler hem az kilo almanızı hem doğumdan sonra aldığınız kiloları daha rahat vermenizi hem de vücut yapınızı koruyarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Doğumdan sonraki dönemde kilo vermeye çok yardımcı olan bir davranışta annenin düzenli ve sürekli olarak bebeğini beslemesidir. Emzirme annenin kilo vermesine yardımcı olur. Doğumdan sonra anne doğru ve dengeli beslenme alışkanlıkları ile 6-8 ay sonra eski formuna geri dönecektir. Sütümün çoğalması için daha çok beslenmem gerekir mantığı yanlıştır.

Doğumdan sonraki dönemde kilo vermeye yardımcı olan bazı fikirler verecek olursak.

Tatlı ve hamur işi yiyeceklerden mümkün olduğunca az tüketmeliyiz.

Kuru yemiş ve çok yağlı tohum besinleri tüketmemek gerekir.

Sık aralıklarla az miktarda yemek yemeye özen gösterin.

Kaynak: hamilelikte
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

kulplufincan

Yeni Üye
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Yaş
33
Konum
adana
Ben hamilelikten sonra bir dizide görüp teff çayına başlamıştım ve ********* adresinde uygun bir fiyata buldum. Ortalama 5-6 kiloyu 1 ay gibi bir sürede kolayca verdim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst