Yılbaşına Özel Tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
yilbasi-salatasi-tarifi.jpg


Yılbaşı Salatası Malzemeler

Beyaz lahana
Brokoli
Limon zeytinyağı
Tuz
Domates


Yapılışı

Lahanadan istediğimiz miktarda ince ince kesip tuzla ovuyoruz. Derin bir kasenin içinde yağlayıp limonluyoruz. Yani sosunu karıştırıyoruz.

Kaynayan suyun içinde brokolileri haşlayıp biraz yumuşayınca soğuk suyun içine çıkarıyoruz. Sonra bunları sıkıp aynı sos ile karıştırıyoruz. Sonra hazırladığımız beyaz lahanayı tabağın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerine de ağaca benzeyecek şekilde brokolileri diziyoruz. Domateslerden kestiğimiz minik parçalarla yılbaşı ağacı şeklindeki brokolileri süslüyoruz.

Kolay gelsin.

Kaynak :yemekveyemek.net
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Yılbaşı Menüsü

Başlangıç Tabağı
Dana Jambon
Haydari
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri
Rus Salatası
Füme Dil
Acılı Ezme
Zeytinyağlı Dolma
Havuç Kızartması

Ara Sıcaklar:
Mevsim Salatası (havuç, kırmızı lahana, taze soğan, maydanoz, mısır)
Kaşar Pane
Sigara Böreği

Ana Yemek
Hindili Perde Pilavı

Tatlı
Etimekli Tavuk Göğsü

hindili-perde-pilavi-e1293550180563.jpg


Hindili Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 Su bardağı un
Yarım bardak su
1 Yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Su bardağı pirinç
200 gr. Hindi göğüs
1 Fincan sıvıyağ
1 Soğan
1 Fincan badem
Tarçın, yeni bahar, kuş üzümü

Yapılışı
İç Harç
Pirinci tuz ekleyerek 30 dakika sıcak suda bekletin. Hindi etini 1 tutam tuz ve limon suyu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın. Kuş üzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika beklettikten sonra süzün. Soğanı soyup kıyın ve sıvıyağda soteleyin. Süzdüğünüz pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Bir fincan badem, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Son olarak hindiyi ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar bekleyin.
Hamur
Un, su, yumurta ve tereyağını çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamur sert bir kıvama geldikten sonra unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Derin bir kabın içine yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları iyice içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

etimekli-tavuk-gogsu.jpg


Etimekli Tavuk Göğsü

Malzemeler

1 Bardak şeker
Yarım bardak su
1 Litre süt
Yarım bardak nişasta
Yarım bardak un
1 Bardak şeker1 yumurta
Yarım paket margarin
1 Paket etimek
2-3 kivi

Yapılışı
Önce kare borcama etimekleri dizin. Ayrı bir kapta şekeri eritin. Karamel rengini alınca ocaktan alın suyu ilave edip inceltin ve etimekleri karamel ile ıslatın. Daha sonra süt, yarım bardak nişasta, un, şeker, yumurtayı bir kaba ekleyip, yalancı tavuk göğsünü karıştırıp pişirin. Muhallebi kıvamında ocaktan alın ve içine margarini atıp hızlı devirde mikserle çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. En son olarak, krem şantiyi hazırlayıp üzerine düzgün bir şekilde yayın ve istediğiniz meyveleri dilimleyip süsleyin. Kare ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyip sunabilirsiniz.
Kaynak : iyikidogdun.net

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bal-kabaginda-pilav.jpg


İç pilavı farklı bir sunumlar sofranıza getirip konuklarınızı şaşırtabilirsiniz :crazy:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kestaneli-Hindi-Sarma.jpg


------------------------

firinda_hindi.jpg


Fırında Hindi

Malzemeler

1 adet hindi
Defne yaprağı
8-10 adet arpacık soğanı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Salça
4 adet biber (isteğe göre sivri biber de kullanılabilir)
2 Adet Limon
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 çay kaşığı şeker

İç Pilav İçin:
Malzemeler:

1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su

(jülyen: bir kesme şeklidir ve serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli )

İç Pilav Yapılışı:
pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletelim.
Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavuralım,
üzerine etleri ekleyip karıştıralım.
Daha sonra kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavuralım.
Suyunu süzdüğümüz pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayalım.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyelim.
En son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim. Pişince pilavı demlenmeye bırakalım.

Hindi’nin Yapılışı:
Öncelikle hindimizi güzelce yıkayıp, süzelim.
Soğanımızı rendeleyelim, sarımsaklarımız soyup ve küçük küçük doğrayalım.
İçine 2 limon suyunu ilave edelim.
Salça, tuz, karabiber, kekik ve şekeri harmanlayalım
Harmanladığımız malzemeye yağı ilave edelim.
Hazırladığımız sosu Hindimizin içine ve dışına fırça ile sürerek
buzdolabında 1 gece bekletelim. Sosun artan kısmını saklayalım.
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayalım ve hindiyi tepsiye yerleştirelim.
İç Pilavımız ile hindimizi dolduralım ve iğne iplikle dikelim ki açılmasın.
Daha sonra kalan sosumuzu doldurduğumuz hindimizin üzerine tekrar sürelim.
Orta ısıdaki fırınımıza hindimizi koyalım ve üzeri nar gibi olana dek pişirelim.

Afiyet Olsun ve iyi seneler

Kaynak : enfesyemekler

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Brokolili çam ağacı süper olmus nk'm brokoli varken onuda yapem -kop
Birde fırında hindi iyi olmus
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
kereviz-salatas%C4%B1.jpg


Portakal Çanağında Kereviz Salatası

Portakal Çanağında Kereviz Salatası (10 kişilik )

10 tane kalın kabuklu portakal
3 tane kereviz ( yaklaşık 750 gr kadar )
1 yeşil elma ( Arjantin elma )
500 gr süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Derin bir kaseye limon suyu + 2 su bardağı su ekleyip, karıştırın.
Kerevizleri yıkayıp,dış kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip, hemen limonlu suya yatırın, kararmasın. Hatta 1 gece bile bu limonlu suda kalabilir.
Süzme yoğurdu, başka bir kaseye alıp; yoğurdu iyice kaşıkla çırpın. İçine zeytinyağını da ekleyin.
Rendelenmiş kerevizleri sudan çıkarıp, elinizle sıkın, suyunu çıkartın. Hatta birkez de kurutucudan geçirin. Hemen yoğurda , kerevizi ekleyip,karıştırın.
Yeşil elmayı yıkayıp, kurulayın. Rendenin iri tarafıyla kabuklarıyla rendeyip, fazla suyunu sıkın.
Elmayı da hemen yoğurtlu karışıma ekleyin.Karıştırın.
Bıçakla kesilmiş cevizleri de ekleyin.Karıştırıp , buzdolabına kaldırın.
Portakalları yıkayıp,kurulayın.
Portakalın resimdeki gibi üstünden ,kapak kesin.
İçini bıçak ve kaşık yardımıyla çıkarın. Oldukça zahmetli, ama sunum için değer.
İçini kereviz salatasıyla doldurup,kapağını kapatın.

Servise kadar buzdolabında tutun.
Kaynak :ihlamurcum.com
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Portakal Çanağında Kereviz Salatasının farklı sunumu

kereviz_salatasi.JPG


Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
fff6cf46d7c329315e9b3b99482de2cc.jpg


images


0190dcd51c3fa5ae6238bb98ee4f9d44.jpg
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst