Daha Kalıcı Bir Parti Makyajı İçin İpuçları!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpg


Kusursuz parti güzelliğiniz için birçok adımı uyguladıktan sonra makyajınızın birkaç saat içinde yok olmasını istemezsiniz değil mi? Geç saatlere kadar sürecek eğlencenizde makyajınızın da size eşlik etmesi için kalıcı güzelliğin 7 ipucunu bir araya getirdik.

1/7
Makyaj Bazı
2.jpg

Smashbox Iconic Photo Finish Foundation Primer, Urban Decay - Eyeshadow Primer Potion

Her zaman söylediğimiz gibi makyaj bazları hem fondöteninizin kusursuzca uygulanmasını hem de makyajınızın dayanıklılığını artırıyor. Yapışkan bir yüzey yaratarak fondötenin cildinize sağlamca tutunmasını sağlayan iyi bir makyaj bazı parti güzelliğinizin başlangıç noktası.

2/7
3.jpg

Waterproof Ürünler

Suya dayanıklı ürünler gece boyunca yağlanan ve terleyen cildinize karşı güçlü bir defans. Fondöten, maskara, eyeliner gibi çabukça dağılan ürünlerin waterproof versiyonlarını tercih ederek makyajınızı sabit tutabilir, ruj seçiminizi likit mat ürünlerden yaparak sık sık makyaj tazeleme derdinden kurtulabilirsiniz.

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup, Too Faced Better Than Sex Water Proof Mascara
Mat Bitiş

Yves Saint Laurent Fusion Ink Foundation, Huda Beauty Liquid Matte Lipstick

3/7
4.jpg

Mat Bitiş

Nemli bitişli ürünler hem cilt seçiyor hem de tam olarak sabitlenmediği için kalıcılıkları azalıyor. Özellikle cilt makyajınızda ve ruj seçiminizde kullandığınız ürünleri mat bitişli formüllerden tercih ederek makyajınızın kalıcılığını yükseltin.

4/7
Sabitleyici Pudra
5.jpg


Fondötenin kremsi dokusunu kurutan, ekstra parlaklığı alıp makyajı donduran sabitleyici pudra özellikle yağlı ciltlerin olmazsa olmazı. Tüm makyajınız bittikten sonra yumuşak uçlu bir fırça ve tampon hareketlerle makyajınızın üzerinden geçerek dayanıklı bir güzellik elde edin. Bu pudrayı rujunuzun ilk katını sürdükten sonra uygulayarak daha kalıcı bir dudak makyajı da elde edebilirsiniz.

Shiseido Translucent Pressed Powder

Baking Tekniği
6.jpg

La Mer The Powder

5/7
Baking Tekniği

Makyajı pişirme olarak adlandırılan bu teknik sabitleyici pudra adımının ekstrem versiyonu. Göz altları, gülümseme çizgileri, alın ve burun kenarları gibi ürünlerin çizgilenme yaptığı yerlere uygulayacağınız yoğun katmanlı toz pudrayı 5 dakika bekletin ve geniş bir fırçayla süpürün. Bekleyen toz pudra bir kalkan oluşturarak altındaki ürünlerin cilt ısısıyla yumuşamasını-pişmesini ve ciltle kalıcı olarak bütünleşmesini sağlayacak.

6/7
Destek Kuvvetler

Pudra ürünlerinizi sabitleyici destek ürünlerle uygulayarak hem pigmentini artırabilir hem de ürünlerin cildinize daha iyi yerleşmesini sağlayabilirsiniz. Sabitleyici ürünle nemlendirdiğiniz fırçanıza alacağınız toz formdaki allık, kontür pudrası, far gibi ürünleri her zamanki gibi uygulayın ve yerinden kıpırdamayan makyajınızın tadını çıkarın.
7.jpg

Mac - Prep + Prime Fix+, Make Up For Ever Aqua Seal
Sprey Kalkanı

Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray
8.jpg

7/7
Sprey Kalkanı

Ve tabi ki olmazsa olmaz makyaj sabitleme spreyi. Makyajın ‘cakey’ görünümünü ortadan kaldıran ve cilt ile dışarısı arasında bir kalkan oluşturan makyaj sabitleme spreyi gerçek bir kurtarıcı. Parti güzelliğinizde elinizi korkak alıştırmayın ve uzun saatler harcadığınız makyajınızı cömertçe sabitleyin!

Vogue!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst