İyi Hissetmenizi Sağlayacak 5 Mental İpucu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
tumblr_ldiamgGdQc1qdhcauo1_500_large.jpg


İyi Hissetmenizi Sağlayacak 5 Mental İpucu

Hayatımız çok zor. Bunu artık çok iyi biliyoruz ve bir çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz. Hatta bu uğraşta profesyonelleşmeye başladık diyebiliriz. Çünkü bu kadar stresin arasında durup da kendimize bakmaya ve akıl sağlığımızı korumaya ihtiyacımız var. İşte size bu konuda yardımcı olabilecek bir kaç pratik yöntem.​

Kendinizi iyi hissettiren bir cümle seçin.

Buna ‘mantra’ da deniliyor. Beyninizdeki güzel şeyleri eşleştirebileceğiniz size iyi hissettirecek bir cümle belirleyin ve bu cümleyi enerjinizi yükseltmek için kullanın. ‘Her şeyin üstesinden gelebilirim.’ Ya da ‘ Ben çok güzelim’ gibi basit bir cümle yeterli. Bunu söylerken güzel şeyler hayal edin ve daha sonra bu cümleyi gün içinde tekrarladığınızda bu anların nasıl bir anda size rahatlattığını keşfedin. Gerçekten işe yarıyor.

-malıyım, -meliyim eklerini unutun.


Bu eklerle kurduğunuz her cümle size sadece stress yükler. Mesela hafta sonu ailenizle görüşeceksiniz. Bunu hafta sonu ailemi görmeliyim diye söylediğinizde artık sizin için zevk alınmayacak bir zorunluluğa çevirmiş oluyorsunuz. Oysa gerçek öyle değil. Ailenizle keyifli vakit geçireceğiniz bir zaman dilimi bu son eki hak etmiyor.

Giyiminize özen gösterin.

Giyinmek sandığınızdan çok daha önemlidir. Üzerinizde nasıl bir kıyafet olduğu ruh halinizi de değiştirir ve dönüştürür. Bu nedenle bütün gününüzü eşofmanlarla geçirirseniz bütün gün uykulu ve enerjisiz gezersiniz. Bunun yerine güzel bir kıyafet giyinip kendinizi sokaklara atın. Her şeyin ve ruh halinizin nasıl bir anda değiştiğine inanamayacaksınız.

Vücudunuzla barışın.

Vücudumuz hakkında kötü konuşmak hem bizim hem de toplumumuz için gayet normal karşılanır. Ancak aslında bu bilinçaltınızı günden güne kemiren negative mesajlar olarak beynimizde asılı kalır. Bu nedenle vücudunuz hakkında kötü konuşmamalı ve başkalarının da konuşmasına izin vermemelisiniz. Kendinizi her halinizle sevmeyi ve kabullenmeyi öğrenmek çok daha kolay ve uzun vadede daha sağlıklıdır.

Kendinize kibar ve anlayışlı davranın.

Unutmayın, siz de insansınız ve diğer insanlar gibi hata yapabilirsiniz. Çoğumuz kendimize karşı çevremize olduğumuzdan daha acımasızızdır. Bunu kendinize asla yapmayın. Kendinizle kibar bir şekilde konuşun ve asla yargılamayın. Bu kendinize olan saygınızı yükselmesini sağlar ve kendinizin en iyi dostunuz olmanıza neden olur. İhtiyacınız olan da tam olarak budur.

Kaynak: Doğan Burda
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst