Çocuklarda Ateş

esragvn

Yeni Üye
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
2
Tepki
2
Puan
3
Yaş
35
Uzmanlar, anne-babaların korktuğu çocuklarda ateşlenmenin aslında vücudun mikroplarla savaştığını gösteren sağlıklı bir belirti olduğunu savunuyor. İşte bilmeniz gerekenler.

Çocuğunuzun ateşi gittikçe yükseliyor. Çocuğunuz halsiz hatta belki daha da kötü. Biraz daha ateş düşürücü ilaç vermeli misiniz? Soğuk bir duş? Ya da belki doktoru aramalısınız.

Derin bir nefes alın. Çocuklarda ateş korkutucudur fakat bu vücudun savaştığını gösteren olumlu bir belirtidir. Ateş, bağışıklık sisteminin devreye girdiğinin ve vücudun mikroplara karşı yanıt verdiğinin göstergesidir. Eğer bir enfeksiyon geçirirseniz, ateşlenirsiniz.

İşte çocuklarda ateşi geçirme hakkında bilmeniz gerekenler:

Çocuğunuz Ateşlendiyse Ne Yapmalısınız?
Uzmanlar çocuğun ateşlenme belirtilerine karşı gereğinden fazla hassasiyet gösterilmemesini öneriyor. Öncelikle önemli olan çocuğun neden ateşlendiğini bulmaktır. Ondan sonra endişelenebilirsiniz.

Dereceye değil, çocuğunuza bakın. Düşük ateşte bile hemen müdahale edilmesi gereken ciddi enfeksiyonlar görülebiliyor. Aynı şekilde yüksek ateş olsa dahi doktor müdahalesi gerektirmeyen virüsler de olabiliyor.

Çocuğunuzun Ateşini Nasıl Kontrol Etmelisiniz?
Çocuğunuzun ateşini içinizi rahatlatacak ölçüde kontrol edin. Ateş ölçmek için bir plan oluşturmanıza, çocuğunuzu uykusundan uyandırmanıza gerek yok. Uzmanlar sürekli olarak dijital dereceler kullanmanızı öneriyor. Diğer dereceler farklı sonuçlar verebilir. 38 dereceden fazlası ateşlenme belirtisidir. Dereceyi ağızdan veya diğer yollardan kullanabilirsiniz.

Çocuğunuzu Nasıl Daha Rahat Ettirebilirsiniz?
Eğer çocuğunuz kendini iyi hissetmiyorsa ilaç verebilirsiniz. Fakat çocuğunuz aşırı derecede ağlamıyorsa, bunu tekrar bir düşünün. Ateşin derecesinin 35-38 arasında olması vücudun kendini korumaya aldığı anlamına gelir. Buna doğal çözümler bulacağım diye kendinizi ve etrafınızdakileri kaosa sürüklemenize gerek yok. Ateşi olan grip hastaları üzerinde yapılan araştırmalar gösteriyor ki hastalığın iyileşmesi birkaç günden fazla sürmüyor. Yine de 38 derecenin üstündeki ateşlenmeler için ilaç tedavisi uygulanabilir.

Uzmanlar, ateşi olan çocuğa soğuk duş aldırmayı ya da terlesin diye giydirmeyi önermiyor. Bu çözümler çocuklara daha da zarar veriyor. Soğuk duş çocuğun daha çok hastalanmasına neden olurken giydirmek de ateşini daha kötü hale getirebilir.

 

Hiç

Daimi deli hedef: aynalar
Katılım
23 Şubat 2018
Mesajlar
839
Tepki
3.081
Puan
93
Konum
Ankara
Diş ateşi 38.5 u geçmez tabi ateş olcumunun ağız yada anal yoldan olması değiştirir durumu bu bölgelerde ateş daha yüksek çıkar
Viral enfeksiyonlarda ateş dışında başka belirti gözlenmez bu noktada doktorlarda çok karıştırıyor ve gereksiz antibiyotik yazıyor çünkü viraldede boğaz enfeksiyonu belirtileri baş gösteriyor o yüzden aslında çocuğun ateşi ucgun izlenmeli
Ve çok klişe ama çocuğun durumunu en iyi annenin gözlemi cozuyor
Paylaşım için teşekkürler panikle gereksiz ilaç - ateş düşürücü kullanımı çok fazla
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst