Bu kadar bakıcı ücreti mi olur?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
fft18_mf4123384.Jpeg


Anne olmasına sayılı günler kalan Demet Akalın, bakıcı ücretlerini öğrenince neredeyse küçük dilini yutacaktı.

Şimdiden eşi Okan Kurt ile araştırmalara başlayan ünlü şarkıcı, bir dost tavsiyesiyle görüşmeye gelen bakıcının istediği aylık 14 bin TL ücreti öğrenince şaşkına döndü.

Bu ücretlere tepkisini Twitter'dan dile getiren Akalın ‘Bombayı söylüyorum Okan’a gelen dadı kaç para istemiş, gülmeyin ama 14 bin TL’ yazdı.

 

esragvn

Yeni Üye
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
2
Tepki
2
Puan
3
Yaş
35
1. Ne Kadarı Karşılayabileceğini Belirle
Bütçeni hesaplamak için mortgage yada kira ücretine, araç masraflarına, ev faturalarına ve diğer harcamalara bakabilirsin ve sonrasında bu harcamalarla eve giren toplam parayı kıyaslayabilirsin.

2. İş Sorumluluklarını Belirle
Beklentilerini ve önemli durumları işveren sözleşmesine eklemek önemlidir, bu şekilde iş sorumlulukları ile adil bir maaş ortaya çıkabilir. Eğer bir bakıcı işe alıyorsan, yarı zamanlı mı çalışacak yoksa tam zamanlı mı? Kaç tane çocuğa bakacak? Çocuk bakmadan başka ev işleri gibi yan işlerden sorumlu olacak mı? Tüm bunlar ve diğer değişkenler hesaplanarak ücret belirlenmeli ve sözleşmeye koyulmalıdır. Ne zaman ki sorumluluklar değişti, mesela ikinci bir bebek katıldı aileye, o zaman sorumluluklarla birlikte ücret ve doğal olarak sözleşme de değişmelidir.

3. Yaşam Masrafların Hesaba Kat
Bir çalışanı işe alıp ona adil ödeme yapmayı kabul ettiğinde, onun ihtiyaçlarını ve ailesine desteğini de göz önünde bulundurmalısın. Yani adil bir maaşı belirlemek için yaşadığın bölgedeki yaşam masraflarını ele alabilirsin.

4. Zamları ve Fazla Mesaileri Unutma
Ev çalışanların genelde profesyonellerdir, sen de buna uygun şekilde davran. Bunun bir kısmı maaş zamları ve fazla mesai ücretleridir ki bu profesyonel çalışanların gayet mantıklı beklentilerindendir. Çalışanın haftada 40 saatten fazla çalışması için bir fazla mesai ücreti belirle. Bir ücret politikası belirledikten sonra zamları da unutma, özellikle de bakıcının sorumlulukları arttığında ya da yeni sertifikalar edindiğinde. Son olarak, en azından yıllık yaşam masrafları oranına göre bir zam belirlemelisin.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst