Neden kilo veremiyorum?

irin fatima

Yeni Üye
Katılım
23 Haziran 2017
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Yaş
28
Konum
istanbul
NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

MERHABA! Bu konu Home - HerKiz sizin içindir için cok önemlidir. Bazıları diyet yapıp kilo veremiyorlar, diğerleri ise çok fazla uğraşıp da vermiyorlar.. cok zor bir şey ya! Ama neyse bugün artık kilo verme yolları öğreneceksiniz, ve neden kilo veremiyorsunuz hakkında bilgi de alacaksınız!

Sağlıklı şeylerden çok fazla yemek:
Meyve, kuruyemiş, zeytinyağı, buğday/ tam tahıl ekmekleri ve bunlar gibi yiyecekler sağlıklı, evet tüketmemiz gerekir. Ama eğer abartıyorsak unutmayalım ki aynı zamanda da çok kalorili olabilen yiyecekler bunlar. Dikkatli yememiz gerekir.

Kahvaltı Yapmamak:
Kahvaltı yapmayarak bir sürü kaloriden kar yapıp, az kalori harcadığınızı ve daha kolay kilo vereceğinizi düşüyor olabilirsiniz. Ama malesef kahvaltı yapmadığınızla kalıp kilo vermenizi de zorlaştırıyorsunuz:) Çünkü vücut kendini kıtlıkta sanıp yağ vermeyi yavaşlatıyor. Düzenli kahvaltı yapanlar daha düzenli ve kolay kilo verirler. Herhangi bir şeyle değil tabii ki protein içeren, sağlıklı bir kahvaltı.

Porsiyon Büyüklüğünü Ayarlayamamak:
“Izgara et yiyorum, sebze yiyorum, hep sağlıklı besleniyorum ama yine de olmuyor!” diyorsanız porsiyonlarınızı bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Sağlıklı da yeseniz küçük porsiyonlarda yemeniz gerekir. Maalesef restoranların büyük porsiyonları bizi de alıştırdı ve normal geliyorlar gözümüze, ama maalesef daha azıyla doyabiliyoruz ve biraz küçültmemiz gerek.

Ayakta Yemek Yemek:
Ayakta, hızlıca atıştırmak zaman kazandırıyor gibi gelse de aslında bize yağ ve kilo olarak dönüyor. Genelde de hızla atıştırdığımız şeyler de çok sağlıklı olmuyor. Ne yediğimiz de anlamamamızı sağlayıp, doyma hissini de geciktiriyor.Yemek yemeye ayrı bir vakit ayırıp, masada yemeniz tavsiye ediliyor.

Yeterince Uyumamak:
Yeterince uyumak iştahımızı kontrol edebilmemiz için şart diyor uzmanlar. Hem de enerjimizi de artıracağı için spor yapabilmenizi de sağlayacak. Benim gibi uykuyu çok sevenler için güzel bir madde değil mi?

Diyet ve Light Yiyeceklere Yüklenmek:
Az kalorili olduğu için light yiyecekleri ve içecekleri çok tüketiyorsanız dikkat etmeniz gerekli. Genelde ekstra sodyum, şeker ve kimyasal içeren bu besinleri uzmanlar tavsiye etmiyor. Hem daha az besleyici özelliği bulunuyor bunların, hem de tadı da light olduğu için doyurucu da gelmeyebiliyor. En güzeli doğal şeylerden beslenmek tabii ki.

Yeterli Sebze ve Meyve Tüketmemek:
Bol sebze ve meyve tüketmek hem dengeli beslenmemizi sağlayacak, hem de bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını. Hem de çok daha az kalori içeriyor sebze ve meyveler diğer seçeneklerimize göre. Günde 5-7 öğün sebze ve meyve tüketmemiz gerektiği söyleniyor. Tabii ki 3. maddede dediğimiz gibi porsiyonları abartmadan.

“Her gün yürüyorum ya yeter!” demek:
“Her gün işten gelirken yürüyorum zaten 15 dakika.” Ya da: “Markete gidip geliyorum ya yeter!”, “Köpeğimiz gezdiriyorum ya o da spor.” ve ya bunlar gibi cümleler kuruyorsanız, elbetteki hiç hareket etmemek ten iyi bunlar ve yapmalısınız da. Taksiye binmek yürüne yürümeli, asansör yerine merdiveni kullanmalısınız. 15 dakika hareket bile önemli ama çok inanılmaz farklar da beklemeyin kilonuzda. Eğer bekliyorsanız en azından yarım saat tempolu yürümeniz ya da egzersiz yapmanız gerekli.

Yemeğinizi küçük parçalara bölmemek:
Tabağınızdaki yiyecekleri küçük parçalara bölerek yemek çocukça ve komik gelebilir size. Ama uzmanların söylediğine göre çok daha çabuk doymamızı sağlıyormuş. Büyük lokmalarla yemeyi bırakıyoruz yani!

Diyet de Olsa Gazlı İçecekler İçmek:
Yapılan araştırmalara göre günde bir ve ya daha fazla asitli içecek tüketenlerin tüketmeyenlere göre bel çevreleri daha çok genişliyor, hem de diyet ve ya light da tüketseniz değişmiyor. En azından bir aylığına gazlı içecek içmeyi bırakıp denememizi tavsiye ediyorlar.

Sağlıklı Beslenmeyen Bir Sevgili / Eş:
Eşiniz ve ya sevgiliniz devamlı dışarıdan sipariş vermek istiyor ya da dışarıda yemek istiyorsa, durmadan cips, çikolata dondurma yiyorsa onun yanında işiniz gerçekten çok zor. (Benim eşim de aynı olduğu için bu madde ne kadar doğru biliyorum.) Ama tabii ki çözüm ayrılmak değil, aman diyelim:) Ama biraz ondan destek istemeniz ve etkilemeniz, biraz da sizin ondan etkilenmemeye çalışmanız gerekecek.

Bol Soslu Salatalar:
“Salata da yiyorum olmuyor, daha ne yiyeyim?” diyorsanız, salatanıza dikkat edin. Üzerindeki sosla ve malzemelerle tahmin ettiğinizden çok daha kalorili olabiliyorlar. İçindeki salam, soslu tavuklar, mayonez, yağ, kuru yemiş ve meyvelerin miktarına dikkat!

Bol Su İçmemek:
Bol su içmenin sağlığımız için bir çok faydasından biri de zayıflamaya yardımcı olması. Yemekten önce içeceğiniz bir bardak su porsiyonunuzu daha küçük tutmanızı sağlayacak ve sindirimi kolaylaştıracak. Üstelik bol su içmek ****bolizmayı da hızlandırıyormuş.

Eğlenceye Vakit Ayırmamak:
Stres kilo almamıza neden olan en önemli etkenlerden biri. Şekerli ve yağlı yiyeceklere bizi iterek, daha fazla yememize neden oluyor araştırmalara göre. Yani eğlenceye de vakit ayırmamız gerek, ne güzel değil mi? Üstelik dans etmek, bowling oynamak, bisiklete binmek gibi aktiviteler doğal kalori yakıcılar. Bir de en sevdiğimiz aktivite alışveriş yapmak;)

Gönülsüz Yapılan Diyetler:
Kim diyet yaparken çok mutludur ki? Hepimiz biraz stresli oluruz ve bazen çok stres olup, sinirlenip yarıda keseriz diyeti. Hele de tartıda çok da fark yoksa vay halimize! Ama aslında çok aç kalmadığımız, sağlıklı diyetler seçip, spor yaparak diyetin şiddetini azaltırsak, daha mutlu olabiliriz değil mi? Ve, spor yapmak mutluluk hormonu salgılatıyor. Ama en önemlisi motivasyon. Gerçekten motive olup, sabırlı bir şekilde sonuçlarını hayal ederek yaparsak diyetimizi, daha uzun ömürlü olabilir diyetlerimiz.

Her Akşam Dışarıda Yemek
Başlangıçlar, pizzalar, burgerler, soslu yemekler ve tatlılar dışarıda yemeye bayıldığımız yiyecekler. Ayda yılda bir yemek sorun değil belki ama sık sık dışarıda yemek bir dur dememiz gerekiyor. Ya da en azından ızgara et ve sebze, kalorisiz salatalar gibi seçeneklere yönelmemiz gerekiyor. Kalorili bir şey canımız çektiyse de tabağımızı belki de arkadaşımızla paylaşmamız bir seçenek olabilir.

Yediklerinizi Hesap Etmemek:
Araştırmalara göre yediklerini not edip kalori hesabı yapanlar çok daha fazla ve düzenli kilo veriyorlar. İlk başta biraz zor gelebilir ama denemekten ne çıkar, değil mi?

Aç Karna Yapılan Egzersizler:
Eğer egzersizlerinizi hep aç karnına yapıyorsanız şu araştırma sonucunu bir okuyun. Aç mide ile yapılan egzersizlerde kaloriler yağdan değil kastan gidiyormuş. Hem kastan kaybetmemek için hem de spor yaparken daha enerjik olmak için aç karnına spor yapmamak gerekiyor.

Sadece Kardiyo Yapmak:
“O kadar koşuyorum, ama bir gram bile oynamıyorum artık!” diyorsanız sizin sorununuz da aynı olabilir. Uzmanlar diyor ki sadece kardiyo yeterli olmaz kaslarınızı da güçlendirmeniz gerekli. Kaslar güçlendikçe durduğunuz yerde yaktığınız kalori bile artacak.

Anlamadan Yediklerimiz:
Televizyon ya da bilgisayar karşısında zevkle atıştırdığımız şeyler maalesef bize yağ ve kilo olarak dönüyor. Yemeğe ayrı bir vakit ayırmamız ve tv karşısında yemememiz tavsiye ediliyor.



Şimdi kızlar! Neden kilo veremediğinizi biliyorsunuz. Artık rahat olun çünkü bu makaleyi okuduktan sonra kilo verebileceksiniz!

Bol şanslar!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst