Domatesli Burgu Makarna

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
domatesli-makarna-1-720x450.png


MALZEMELER

1 paket burgu makarna
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Domates sosu için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
200 gram cherry domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

1/2 demet taze fesleğen
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Haşlanmış makarnayı süzdükten sonra durulamadan sosu ile buluşturun.

Pişirme önerisi:

Domates sosuna rendelenmiş kabak ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Suyu derin bir tencereye alın. Zeytinyağı ve tuz ilavesi ile makarnayı haşlamak için kaynatın.

Kaynayan suya burgu makarnaları aktarın ve damak tadınıza göre 8- 10 dakika kadar haşlayın.

Kabuğunu soyduğunuz domates ve sarımsakları rendeleyin. Cherry domatesleri dört eşit parçaya bölün. Servisinde kullanmak üzere fesleğen yapraklarını ayıklayın.

Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri ekledikten sonra sosu 4- 5 dakika kadar kaynatın.

Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin, karıştırın. Suyunu süzdüğünüz haşlanmış makarnayı, kaynamakta olan domates sosuna katın.

Dağılmamaları için doğramış olduğunuz cherry domatesleri son olarak makarnaya ilave edin. Çok fazla karıştırmadan 3- 4 dakika daha pişirin.

Ayıkladığınız fesleğen yaprakları ile birlikte arzuya göre soğuk ya da ılık olarak mutlulukla yiyin, sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst