İçi Ekmek Dolgulu Tavuk

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
ici-ekmek-dolgulu-tavuk-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

1 adet orta boy bütün tavuk

Ekmek içli dolgusu için:

1/2 adet ekmek içi
1/2 su bardağı süt
2 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
5 gram taze zencefil
1 çay kaşığı toz biber
1/2 çay kaşığı tuz

KAÇ KİŞİLİK?
5 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
90 DAKİKA

Püf noktası:

Bütün tavuğu yıkadıktan sonra kurulamaya dikkat edin. Ekmek içini büyük parçalar halinde diğer malzemelerle birlikte harmanlayın.

Pişirme önerisi:

1/2 su bardağından az suyu, tavuğu fırına vermeden önce fırın kabının dibine dökerseniz tavuğun kurumasını önlersiniz.

Servis önerisi:

Pirinç pilavı ve salatalık turşusuyla servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Deri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın.

İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini; yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın. (Tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz)

Kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun.

Tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı, kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil, ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.

Hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalacak şekilde fırın kabına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu, porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst