Sarımsaklı Kabak Kızartması Tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

473241-3-4-649f4.jpg


Sarımsaklı Kabak Kızartması Tarifi

• 2 orta boy kabak
• 2 diş sarımsak, küçük doğranmış
• 1 yemek kaşığı galeta unu
• 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
• 1 adet çırpılmış yumurta
• Tuz
• Karabiber
• Kızartmak için sıvıyağ

Sarımsaklı kabak kızartması Yapılışı;

Sarımsaklı kabak kızartması yapmak için öncelikle temizlediğimiz kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp, çırpılmış yumurtaya iyice buluyoruz.
Daha sonra galeta unu, parmesan peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberden oluşan karışımımızı kabakların her iki tarafına da sürüyoruz.
Kızgın yağda kabaklarımızın her iki tarafını da gerektiği kadar kızarttıktan sonra, dereotuyla birlikte süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst