Fırtına öncesi sessizlik!

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Fırtına öncesi sessizlik!
Turizmin gözde merkezi Bodrum, Kurban Bayramı'nda gelecek tatilcileri bekliyor

a_885481866542c2e094c6a4.jpg


Turizmin gözde merkezi Bodrum, Kurban Bayramı'nda gelecek tatilcileri bekliyor. Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Göltürkbükü, Yalıkavak, Gümüşlük plajları ve koylar şimdilik bomboş. Ancak bayram sonrası tatilcilerin gelmesiyle Bodrum'un bu yazdan alışık olduğumuz görüntüsüne kavuşması bekleniyor.

Bayram tatilini değerlendirmek isteyenleri Bodrum'a davet eden turizmciler, tatilcilere gündüzleri su jetiyle deniz turu, yürüyüş parkurlarında trekking yapma ve güneşlenme imkanı sunuyor.

Haber ile ilgili metin girin!.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, önce Halikarnassos, sonrasında Bodrum adını alan ilçenin dar sokaklarında bulunan, duvarlara asılı ahşap oymaları, süs kabakları, rüzgar gülleri, antika eşyaları ve mumluklarıyla dikkati çeken otellerin Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlere ev sahipliği yapacağını söyledi.

Uzun bir tatil döneminden çıkıldığı için bu yıl kurban bayram tatilinde doluluk oranlarının yüzde 85 seviyelerinde kaldığını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, iç ve dış turizmde toplamda 250 bin kişinin tatile çıkacağını dile getirdi. Avrupa seyahatleri için alınan schengen vizelerinde parmak izi uygulamasının başlamasının da tatile çıkan kişi sayısında düşüşe neden olduğunu söyleyen Ulusoy, “Avrupa’ya İzmit’ten tatile gitmek isteyen biri İstanbul’a gelip parmak izi veriyor. Bu yakışıksız bir durum” diye konuştu. Yurtdışına çıkışlarda bu durumun yaşanmasının iç turizme olumlu yansıdığının altını çizen Ulusoy, “Yurtdışına çıkamayınca yurtiçi tatile yöneldi insanlar. Daha çok kültür turları tercih ediliyor. Ancak Bodrum’da tercih edilen bölgeler arasında” ifadelerini kullandı.

Bayram tatilini geçirmek için ilçeye geleceklere unutulmaz bir tatil yaşatmak için turizmcilerin seferber olduğunu belirten Kavala, "Yaklaşık 100 bin yatak kapasitesine sahip ilçemiz yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak noktası. Turizm sezonu, Kurban Bayramı tatiliyle biraz daha uzadı. Birçok otel sahibi, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otelini kapatmadı. Yeni düzenlemeler yaparak yerli turisti beklemeye başladı" dedi.

İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya, Yunanistan, İran, Rusya gibi ülkelerden binlerce turisti ağırlayan Bodrum'da turizm sezonun Kurban Bayramı tatilinin ardından sona ereceğini ifade eden Kavala, şöyle konuştu:

"Tatil için bölgeye gelenler Bodrum Kalesi'ni, bir dönem buğday öğütmek için kullanılan tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu bölgeyi ve birbirinden güzel koyları gezme imkanı bulacak. Tatil boyunca yöresel lezzetlerle süslenmiş sofralarda ağırlanacak tatilciler, deniz ürünlerinden zeytinyağlı yemeklere, yöreye özgü otlardan hamur işlerine kadar farklı pek çok yemeği tatma imkanı bulacak. Ailenizle deniz manzaralı, balkonlu, teraslı otel odalarında unutamayacağınız bir bayram geçirmek için acele edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst