Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
zeytinyagli_patlicanli_pilav-1.jpg



Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

500 gr Baldo pirinç
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
3 adet renkli biber
3 adet patlıcan
200 gr Zeytinyağı
2,5 su bardağı su
Tuz
kimyon
kuru nane

Hazırlanışı:

Ilık tuzlu suda pirinci 20 dakika bekletin. Bir tencere içinde zeytinyağını soğan ile hafifçe kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. 3,5 dakika kavurduktan sonra suyu ilave edin. Tuz, şeker, kimyon ve kuru nane ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika demlendirin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları tuza bulayıp 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp suyunu sıkıp çok kızgın yağda kızartın. Renkli biberleri de kızarttıktan sonra, peçete yardımı ile fazla yağını alın. Demlenen pilava ilave edip karıştırın. Pilavı bir kaseye alıp servis tabağına çevirin. Kızarmış patlıcan ve kırmızı biberle süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Kaynak :tarifler.net
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst