Zeytinyağlı Kabak Dolması-Resimli

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
249.jpg



Zeytinyağlı Kabak Dolması
Malzemeler

6 Adet orta boy kabak
12 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz
İç Malzemesi için :
50 gr pirinç
200 gr soğan (piyazlık doğranmış)
1 Çay kaşığı çam fıstığı
1 Çay kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı nane
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Kabakları kazıyıp yıkayın.
Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun.
Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst