Zeytinyağlı Fava

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
fava_1_632x947.jpg


Zeytinyağlı Fava

Malzemeler:

•500 gr kuru bakla

•2 adet kuru soğan (kabaca doğranmış)

•½ su bardağı zeytinyağı

•1 yemek kaşığı toz şeker

•Tuz

•Su (üzerini 2 bardak geçecek kadar)

Hazırlanışı:

•Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın.

•Ardından tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. blenderdan geçirin.

•Bir borcama yayıp streç ile kapatın. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.

•Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.

Tarif: Arda’nın Mutfağı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst