Zeytinyağlı Enginar(resimli)

E

esmanur

Misafir
DSC00634.JPG

Malzemeler:

1) 5 adet enginar
2) 2/3 çay bardağı sızma zeytinyağı
3) 2 büyük kuru soğan
4) 1 adet havuç
5) 1 su bardağı iç bakla (bu da derin dondurucudan)
6) Tuz, şeker, yarım limon, dereotu

Yapılışı:

Yazın aldığım enginarları derin dondurucuya koymadan önce, bol limonlu suyla birlikte torbalara koyup suyuyla birlikte dondurmuştum. Torbanın içindeki sular da donduğundan öncelikle işe o suları eritmek için torbayı dolaptan çıkarır çıkarmaz üzerine kaynar su dökerek başladım. Bir yandan da yayvan bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş havuçları kavurdum. Kavrulan malzemenin üzerine enginarları koyup (enginarların çözülmemesi gerekiyor sadece etrafındaki buzların erimesi sağlanmalı) bunun da üzerine yine dondurucudan çıkarttığım baklaları enginarların ortalarına yerleştirip 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limon suyunu ilave ettim. Üzerlerine cıkacak kadar sıcak suyu da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bıraktım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp ağır ağır suyunu çekip pişmesini sağladım. Suyunu çektiği halde enginarlar pişmemişse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz. Dereotunu ister servis sırasında üzerlerine serpebilirsiniz veya benim gibi yapıp pişmesine yakın koyabilirsiniz.
DSC00632.JPG
alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst