Zeytinyağlı barbunya tarifi

kilicayse197

Yeni Üye
Katılım
27 Şubat 2018
Mesajlar
1
Tepki
3
Puan
3
Yaş
41
Malzemeler:
  • 1 kg barbunya
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 3-4 adet sarımsak
  • Yarım demet Maydanoz



Yapılışı:
  1. Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın.
  2. Domatesleri, sarımsakları ve soğanları yemeklik, havuçları halka halka doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşince sarımsakları, salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin.
  5. Barbunyaları ekleyerek birkaç dakika karıştırın.
  6. Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin, barbunyayı ocaktan almadan 10 dakika önce tuzunu ve şekerini ekleyerek tatlandırın.
  7. Maydanozları bol suda yıkayın, ince ince kıyın. Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydanozları ekleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst