incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 1 kg taze barbunya
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
1. Barbunyayı ayıklayın, yıkayın. Soğanı, havucu, biberi, domatesi ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.
2. Tencerede yağı ısıtın. Soğan ve sarımsağı biraz kavurun. Biberi ve havucu ekleyin. Az sonra domatesi ekleyin. Biraz karıştırıp barbunyayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Tencereye iki su bardağı sıcak su ilave edip, kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
3. Barbunyalar iyice yumuşayınca ocaktan alın. Biraz ılınınca servis tabağına alın. Üzerini maydanoz yaprakları ilesüsleyin.
Not: Düdüklü tencerede pişirirseniz rengi oldukça koyu kırmızı olacaktır.
Not2: Kuru barbunya kullanacaksanız, barbunyayı bir gece öncesinden suda bekletin. Pişirmeye başlamadan önce barbunyayı haşlayın ve çıkan suyu dökün, sonra pişirin.
Afiyet Olsun.
alinti