Zeytinyagli Barbunya-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 1 kg taze barbunya
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Barbunyayı ayıklayın, yıkayın. Soğanı, havucu, biberi, domatesi ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.
2. Tencerede yağı ısıtın. Soğan ve sarımsağı biraz kavurun. Biberi ve havucu ekleyin. Az sonra domatesi ekleyin. Biraz karıştırıp barbunyayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Tencereye iki su bardağı sıcak su ilave edip, kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
3. Barbunyalar iyice yumuşayınca ocaktan alın. Biraz ılınınca servis tabağına alın. Üzerini maydanoz yaprakları ilesüsleyin.
Not: Düdüklü tencerede pişirirseniz rengi oldukça koyu kırmızı olacaktır.
Not2: Kuru barbunya kullanacaksanız, barbunyayı bir gece öncesinden suda bekletin. Pişirmeye başlamadan önce barbunyayı haşlayın ve çıkan suyu dökün, sonra pişirin.
Afiyet Olsun.

alinti
 
H

Hera

Misafir
Çok severim bu aralarda çok yapıyorum tazesinden de tadı başka oluyor emeğine sağlık canımm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst