Zeytinyağıyla saç bakımı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Zeytinyağıyla saç bakımı

Zeytinyağı saçları besler ama yıkarken yağı arıtmak için daha çok yıpratılır saçlar. Zeytinyağını vitaminle (panten evigen gibi) karıştırıp saç diplerine sürün. 1 saat sonra 1 yumurta sarısını çırpıp saç diplerine sürün. Köpürme özelliği olduğu için yumurta sarısı yağı kolayca arındırır. Biberiye, kekik ve ısırgan otu saç dökülmesini durdurur. Bir tutam kekiği bir litre su ile demleyip süzün. Sabah akşam saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yaparak sürün. Mayıs papatyası saçları canlandırır, sarı papatya saç rengini açar. Saçınızı yıkadıktan sonra 2 litre suya yarım limon suyu katıp saçınıza sürerseniz, fazla yağlanmasını engeller.

Tırnak bakımında ise, kat kat ayrılan tırnaklar ve yarılan tırnak etleri için, bir fincan zeytinyağının içine biraz limon sıkın, akşamları 5 dakika parmaklarınızı içinde bekletin.

Bitki yağını evinizde siz yapın

Mayıs papatyasını taze toplayın. Temiz bir ortamda üç gün hafif kurutun. Cam bir şişenin içine biraz papatya, üzerine de sızma zeytinyağı doldurun. Ara sıra çalkalayarak 45 gün güneşte beklettikten sonra şişeyle birlikte kaynatın. Bir hafta daha güneşte bekletip süzün ve cam şişede buzdolabında saklayın. Papatya yağı sakinleştiricidir, her masajda kullanılabilir. Atkestanesi yağı, damar büzücüdür. Ciltte oluşan kırmızı ince damarları çatlakları engeller, tedavi eder. Aynı zamanda gevşemiş olan dokuyu sıkılaştırır, kırışıklıkları açar. Atkestanesini soyup rendeleyin ve papatya yağı gibi aynı işlemleri uygulayın. Gül yağı da bu şekilde yapılır. Makyajı temizler, kırışıkları açar, dinlendirir, rahatlatır. Çünkü ana maddesi saf zeytinyağı, gül kendi yapraklarındaki öz suyunu ve kokusunu yağa verir. Kayısı yağı, ciltteki lekeleri açar, canlandırır. Bronzlaştırıcı güneş yağı yapmak çok zor değil; ancak bir yılda hazırlanıyor. Henüz içi süt halinde olan yeşil cevizleri toplayın ve saf zeytinyağında bir yıl bekletin. Cevizin içindeki süt ve kabuğundaki vitaminler yağa akıyor. Bir yol sonra açıp süzün. İçine kayısı yağı ve buğday yağı katın. Bu yağ güneşlenme sırasında, güneşin zararlı etkilerini gideriyor, sağlıklı bir bronzlaşma sağlıyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst