Zeytin ve Mantarlı Tavuk

esinclc

Yeni Üye
Katılım
23 Mayıs 2014
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
3
Yaş
33
Konum
İstanbul
Merhaba kızlar. Sizinle dün akşam iftar için yaptığım ve herkesin ayıla bayıla yediği tarifimi paylaşmak istedim, üstelik yapımı da inanılmaz kolay. Umarım beğenirsiniz:):)

Zeytin ve Mantarlı Tavuk

4-5 adet kemiksiz tavuk but
1 kase taze kültür mantarı
2 adet kuru soğan
5 adet domates
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet kırmızı dolmalık biber
yarım kase siyah zeytin
Yarım kase yeşil zeytin

Malzemelerinizi organik seçmenizi tercih ediyorum öncelikle zira yemeğin lezzetini 10 kat daha arttırıyor :)
Sebzeleri organik pazarlardan edinebilirsiniz. Zeytinler için de ben Zertum organik zeytin kullanıyorum, diğer zeytinlerin tadı hoşuma gitmiyor size de tavsiye ederim. Yapılışa geçersek kuru soğanı küp şeklinde doğradım. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp, kırmızı biberlerle beraber jülyen usulü doğradım. Mantarları yıkayıp iyicee kuruladıktan sonra ikiye böldüm. Tavaya ayçiçeği yağı koyup kızdırdıktan sonra önce kuru soğanı, arkasından sırayla mantar, küp şeklinde doğranmış piliç butları, domates, zeytin, tuz ve karabiberi ekledim. Hafi kavurduktan sonra tavuk suyu ile karıştırdım ve suyunu çekinceye kadar bi güzel pişirdim. Afiyet olsun herkese:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst