Zevkle ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990

Rahman Rahim Allahin adi ile
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun
Afiyette ve belada, darlıkta ve genislikte
Salat ve selam, Seyyidülmürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir

Zevkle ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek

Başlıkta belirtmiş olduğumuz gibi namaz kılabilmek bütün müslümanların en büyük arzusudurFakat bunu yapabilende pek azdırAslında namazda huzur ve kendinden geçip, zevkle göz yaşı ile namaz kılmak müminliğinde zirve noktasıdırBu şekilde namazını kılanlara İslamın emretmiş olduğu diğer ibadetleri

ve emirleri de ona zevkli ve kolay gelmektedir
Ne yapmalıyız ki böyle huzur içinde namazlarımızı kılalım? Sorusunun ,cevapları çok dikkat çekici ve önemli

Şahı Nakşibendi(ks) hazretleri, buyurdular ki; Yenilecek bir gıda, bir yiyecek, her ne olursa olsun gaflet içinde, gadapla veya istemeyerek hazırlansa, tedarik edilse, onda hayır ve bereket yokturZira ona nefs ve şeytan karışmıştırBöyle bir yiyeceği yiyen kimsede, mutlaka çirkin ve hoş olmayan netice meydana gelirGaflete dalmadan hazırlanan ve Allahü Tealayı düşünerek yenen helal ve temiz yiyeceklerden hayır meydana gelir

İnsanın salih ameller işlemeye muvaffak olmamalarının sebebi; yemede içmede bu hususa dikkat etmediklerinden ve ihtiyatsızlıktandırHer ne hal olursa olsun, bilhassa namazda huşu ve hudu halinde bulunmak, zevk ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek, helal lokma yemeye,Allahü Tealayı hatırlayarak yemeği pişirmek ve yemeği Allah(cc)ın huzurunda imiş gibi yemeğe bağlıdır

Vücuduna haram lokma karışmış olan kimse,namazdan tat alamaz

Yine Buyurdular ki; **Namaz müminin miracıdır** Buyrulan hadisi şerifte, hakiki namazın derecelerine işaret vardırNamaza duran kimsenin ,İftitah tekbirini alırken, Allahü Tealanın azametini, yüceliğini düşünerek, hudu ve huşu halinde olmak gerek

Öyle ki; bu halini kendinden geçme haline (istiğrak) eriştirmelidirBu sıfatın kemal derecesi, Rasulullahda(sav) vardı

Namazda kalp huzuru nasıl elde edilir? diye soruluncada;

***Helal lokma yemek ve yerken gaflet içinde olmamak, abdest alırken,iftitah tekbirini söylerken, tam bir agahlık, gafletten uzak olma, uyanıklık içinde bulunmakla buyurdu

Ya Rabbi! Bizleride her zaman Helal lokma yemek, namazda huşu ve hudu halinde bulunmak, zevk ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek, nasip etŞüphesiz senin her şeye gücün yeter

AmiinAmiiinAmiiin
alıntı

*Neşe*

Daimi Üye
Tepki
582
Ya Rabbi! Bizleride her zaman Helal lokma yemek, namazda huşu ve hudu halinde bulunmak, zevk ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek, nasip etŞüphesiz senin her şeye gücün yeter

AmiinAmiiinAmiiin

OP
-sumeyye

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
Aminn dosdoğru namaz kılanlardan eylesin rabbim cümlemizi
Allahrazı olsun canım

amin amin amin Allah (cc) cümlemizden razı olsun

AmiinAmiiinAmiiin
neşeciğim bu güzel yorumların için teşekkürler Allah(cc) razı olsun yorumlarının devamını bekliyorum ha

*Neşe*

Daimi Üye
Tepki
582
amin amin amin Allah (cc) cümlemizden razı olsun

neşeciğim bu güzel yorumların için teşekkürler Allah(cc) razı olsun yorumlarının devamını bekliyorum ha

ben teşekkür ederim Sümeyyecim paylaşımlarını zevkle okuyorum,fırsat buldukçada yorum yazmaya çalışıyorum,yazarım inş.:hhhhhh:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar