Zerrin Tekindor’un “Mademoiselle” Makyajı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aşk-ı Memnu dizisiyle hayatımıza giren iri gözlü, dik duruşlu, zarif mademoiselle (matmazel) son dönemlerde ilginç makyajıyla adeta 60 ların esintisini geri getirdi. Tekindor’un makyajı hakkında biraz bilgi almak için kendisini evinde ziyaret ettim. Ekrandaki makyajı, canlandırdığı karakter için mi yapılıyor yoksa her daim kullandığı bir stil mi? diye merak ediyordum. Anlıyorum ki yanılmamışım, ekranda gördüğümüz makyaj Tekindor’un genelde uyguladığı makyaj stiliymiş.Yüzünü o kadar iyi tanıyor ki kendisine uygun makyajı birkaç dakika da yapıyor. Tam bir makyaj uzmanı Tekindor.




Konservatuar da 4 yıl sahne makyajı üzerine eğitim almış. Hatta bu işte o kadar iyi ki bir çok arkadaşı evlenirken gelin makyajlarını ona yaptırmış. Makyaj eğitiminden dolayı nasıl bir ışıkta makyaj yapacağını çok iyi biliyor. Evinin en güzel ışık alan noktasına makyaj malzemelerini yerleştirmiş. Zerrin hanım makyajını nasıl yaptığını gösterdi ve bende bunları aşama aşama sizin için yazdım. İlk önce göz makyajıyla işe başladı. Zaten doğrusu da budur. Çünkü göz altına far kalıntıları dökülmez ve makyaj bittikten sonra temiz bir göz makyajı çıkar ortaya.

İlk önce göz çevresine kapatıcı olarak YSL kapatıcı uygulandı. C.Dior 5 li far paletiyle işe başlandı. Kahverengi tonlarında bir palet. En açık rengiyle göz kapağına astar uyguladı. Daha koyu renkte farla göz kapağı renklendirildi. Bu aşamadan sonra takma kirpiklerini taktı. Ardından eye-liner sürdü. Eyeliner’ı kalın ve dışa kuyruk yaparak dışa doğru uzatarak uyguladı. Su bazlı Becca marka eyeliner Tekindor’un tercihi. Finalde maskara olarak Dior Show’u uyguladı.

Takma kirpik taktığı için maskara çok fazla sürmedi. Bütün bu işlemlerden sonra far paletinin en koyu rengiyle göz hattına belirgin bir hat çizdi ve bu hat gözlerinim daha da iri görünmesini sağladı. Kaş altına da en son mat beyaz Viseart no: 04 far sürdü. Cilt makyajında Estee Lauder likit fondöteni tercih ediyor Becca marka sıkıştırılmış pudra ile fondöteni sabitleyip, cilt makyajına matlık kazandırıyor Kaşlar Christian Dior’un pudralı kaş kalemiyle belirginleştirilip, yanaklara yine Viseart’ın pembe allığını uyguladı.




Dudaklarda da yine Becca marka pembe renkte ruj kullandı.Sonuç bir makyaj artisti olarak söylüyorum ki harika! Zerrin Tekindor uyguladığı makyajıyla , aslında moda olanı değil, ne yakışıyorsa o stilin uygulanması gerektiğini gösteriyor. Unutmayın moda bize yakışandır. Zorlamalarla alımlı bir hava yakalayamayız…





Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst