Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Zencefilli Tavuk ve Pilav

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    Tavuk için:

    500 gram fileto tavuk göğsü
    1 su bardağı yoğurt
    5 gram taze zencefil
    1 çay kaşığı kişniş
    1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Pilav için:

    1 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy kuru soğan
    1/2 su bardağı tavuk suyu
    1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    KAÇ KİŞİLİK?
    2 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    30 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    60 DAKİKA

    Püf noktası:

    Pişirmeden önce sudan geçirdiğiniz pirinci, 15-45 dakika arası sıcak ve tuzlu suda bekletirseniz pilavın kıvamını tutturmanız kolaylaşır.

    Pilavı kaşık yerine çatalla kabartırsanız parçalanıp yapışmasını önlersiniz.

    Pişirme önerisi:

    Tarifi, uzun ince parçalar halinde doğranmış fileto tavuk göğüsleri yerine kemikli tavuk butlarıyla kişi sayısına göre de hazırlayabilir, pilav tarifine 1/2 su bardağı haşlanmış nohut katabilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Fileto tavuk göğüslerini, sinirli ve kemikli kısımlarını temizledikten sonra uzun ince parçalar halinde doğrayın.

    Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yoğurdu geniş bir kapta rendelenmiş zencefil, kişniş, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.

    Fileto tavuk göğüslerini hazırladığınız yoğurtlu marinasyon karışımında, buzdolabında üç saat kadar dinlendirin.
    Kalın tabanlı mümkünse döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın.

    Tavukları tavaya alıp kalan yoğurdu üzerlerine döktükten sonra yüksek ateşte alt ve üst kısımları hafif kızarana kadar pişirin.

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendeleyin. Geniş tabanlı pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğanı hafif bir renk alana kadar kavurun.

    Kavrulan soğanlara sıcak su ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte kaynatın.

    Kaynamakta olan tavuk suyuna pirinci ekleyin. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin. Hafif bir karıştırıp üzerini bir kağıt havluyla örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar dinlendirin.

    Demlenen pirinç pilavını, kızaran tavuk parçalarıyla birlikte sıcak olarak servis edin.