incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 2 kutu, ya da 4 dilim somon balığı
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- tuz ve karabiber
Tereyağını ısıtın, üzerine zencefil, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk kadar pişirin. Bahsetmeden edemeyeceğim, ama sosdan yayılan sarımsak kokusu gerçekten çok baştan çıkarıcıydı.
Fırını önceden 200 derecede ısıtın, tepsiye yağlı kağıt serin, üzerine balıkları yerleştirin. Zencefilli sosu balıkların üzerine dökün ve tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişirin.
not: benim balıklar donmuş olduğu için, balıkları çözülmesini beklemeden pişirdim.
Basit ama bir o kadar da lezzetli, yanina da taze soğanlı, maydanozlu pilav...
Afiyet olsun !
ALINTI