
Zencefilli Gazoz
2 taze zencefil
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 soyulmuş limon kabuğu
1 su bardağı toz şeker
½ bardak su
1 limonun suyu
Servis için;
2 limonun suyu taze sıkılmış
2 portakalaın suyu taze sıkılmış
1 şişe maden suyu
Bolca taze nane yaprağı
Yeteri kadar buz
Yapılışı:
Zencefili kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve sos tenceresine alın. Sos tenceresinin içine liom kabuklarını toz şekeri, limon suyu ve suyu ekleyerek şeker eriyinceye kadar kaynatın ve hazırladığınız şurubu bir gün dinlendirin serv,s ,ç,n b,r sürahi hazırlayıp dinlendirdiğiniz zencefilli şurubu taze sıkılmış ve süzülmüş limon ve portkal suyu ile bir şişe maden suyunu ekleyip karıştırın bolca taze nan eve buz ilavesiyle bekletmeden soğuk servis yapın
Startv