Zeka Oyunlarının Bunamaya Etkileri

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Zeka Oyunlarının Bunamaya Etkileri

2375.jpg

Zeka oyunlarının bunamayı geciktirmesine karşın, hastalığın ortaya çıkması durumundaysa süreci hızlandırdığı ortaya çıktı.


ABD'de yapılan bir araştırma, çapraz bulmaca ve sudokunun gibi zeka oyunlarının bunamayı geciktirmesine karşın, hastalığın ortaya çıkması durumundaysa ilerleme sürecini hızlandırdığını ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre, Chicago'daki Rush Üniversitesi Tıp Merkezinden bir grup bilim adamının yürüttüğü araştırmada elde edilen şaşırtıcı sonuçlar bu kadarla da kalmıyor. Araştırmaya göre, okuma, radyo programlarını dinleme ve televizyon izleme gibi zihni destekleyici diğer faaliyetler de ileriki yaşlarda bunamanın ortaya çıkması durumunda hastalığın ilerleme sürecinin hızlanmasına neden olabiliyor.

65 yaş ve üstünde bin 157 kişinin katılımıyla yapılan ve 12 yıl süren araştırmada bilim adamları, zihni destekleyici faaliyetlerin düşünme becerilerinin zayıflama sürecini yavaşlatabildiğini, daha ileriki yaşlarda ise bunama sürecini hızlandırdığını gözlemledi.

Araştırma ekibinden profesör Robert Wilson, "Elde ettiğimiz sonuçlar bilişsel zayıflamanın ilk işaretlerini geciktirmenin bedelinin, daha sonra hızlı bir bunama süreci yaşamak olabileceğini gösteriyor. Ancak buradaki soru, buna neyin neden olduğu" dedi.

Araştırmanın sonuçları "Neurology" dergisinde yayımlandı.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tesekkürler canim, bizde o yaslari görecekmiyiz acaba. :dertli:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler paylaşım için canım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst