Zehirlenme Çeşitleri nedir ? Genel sağlıkla zehirlenme zararları..

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İlaç zehirlenmeleri

İlaç Zehirlenmesi Sebepleri:

Kaza veya hata

ilaçların nasıl kullanılması gerektiği ile il*gili prospektüsleri özenle okuyun. Hap ve ampulleri çocuklarınızın erişebileceği yerler*de bırakmayın. Büyüklere ait ilaçlan çocuk*larınıza vermeyin.

Yaşamamak isteği

Tehlikeli ilaçları ruhsal durumları bozuk kişilerin yanında bırakmayın. Özellikle uyu*mak için hiçbir yerden çekinmeyecek uyku*suzluktan yakınanlardan çekinin.

Aşırı ilaç alma

Bazı insanlar nasıl kurtuluşu alkolde arar*sa bazıları da selameti ilaçlarda bulacakla*rını zannederler. Dikkatli olun.

İlaçların etkisi

ilaçlar genellikle bazı organlar üzerinde etkili olurlar. Uyku ilaçları ağrı kesici ilaç*lar ve morfinin türevleri olan bazı ilaçlar si*nir merkezlerinde doğrudan etkilidir. Bazıları da solunumu etkiler (so*lunum güçlükleri). Kalp-damar hastalığı ilaçları kalbin sinirsel kumandası*nı etkileyip kalp atışlarında bozukluklara sebep olur hatta bazen kan dolaşımı bozukluk*larına bile yol açabilirler. Bazı ilaçların da karaciğer böbrekler akyuvarlar üzerinde etkileri vardır. Bu tür ilaçlardan ze*hirlenme halinde tasfiyeleri doğal yollardan aranır (tenkiye kusma). Yapay böbreğe bağ*lanma özel antidostlar da çıkar yollardır.

İntihar Amaçlı İlaç Zehirlenmeleri

İntihar etmek amacıyla aşırı dozda ilaç al*dığını söyleyen biriyle de karşı karşıya gele*bilirsiniz. Dikkat! Bu iddiayı hiçbir zaman tehdit olarak kabul etmeyin ve olayı ciddiye alın. İddiaya karşı çıkmak yerine hangi sa*atte ilaç aldığını saptamaya çalışın. Boş ilaç kutularını arayın. Özellikle şunu bilin: Bazı kalp ilaçları bilinci hemen etkilemez ama bir süre sonra çok ciddi kalp-damar rahatsızlık*larına veya diğer organlarda arızalara sebep olabilirler. Böyle bir kişiyi asla tek başına bı*rakmayın. Çünkü ikinci bir girişimde daha bulunabilir.

Bu arada doktorunuza veya bir hastane*ye başvurmanızda yarar vardır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst