Yüz Şekillerine Göre İdeal Saç Kesimleri

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yüz şeklinize göre saç kestirmeden önce kuaförünüzle fikir alışverişinde bulunmalısınız.

beckham_mkle.jpg


Bir kadının saçının güzelliği, saçın kesimiyle doğrudan ilgilidir. Saçını kestirmek isteyen kişinin, tam olarak ne istediğine önceden karar vermesi gerektiğini belirten uzmanlar, "Saçımızı kestirmeye karar vermeden önce ne istediğimizi bilmeliyiz. Saçımız mı ön planda olsun; yoksa yüzümüz mü?" diye karar vermemiz gerektiğini söylüyorlar.


İşte, yüz şekillerine göre ideal saç kesimleri:

1. Yuvarlak yüz: Dengeli, yumuşak bir yüz yapısıdır. Ancak yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve görünümünü biraz olsun inceltmek istiyorsanız, saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olacak ve yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Öne doğru kesilmiş tutamlar da yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.


2. Kare yüz: Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir; ancak sertlik ön plandadır. Saç kesiminizin yüz şeklinizi değiştirmesini istemiyorsanız, size en uygun olan model yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız, yuvarlak bir kesim tercih etmelisiniz. Sözgelimi, yuvarlak kesimli bir kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

3. Dikdörtgen yüz: Eğer yüzünüzün biraz daha kısa görünmesini istiyorsanız, çene kemiğinizi geçmeyecek şekilde bir kesim yaptırmalısınız. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen modellerle, daha dengeli ve uyumlu görünen saçlara sahip olabilirsiniz.


4. Enine dikdörtgen yüz: Eğer yüzünüzün biraz daha uzun görünmesini ve şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız, uzun modelleri ya da saçlarınıza yukarılarda verilecek volümleri tercih edebilirsiniz. Dikdörtgen şeklinde kesimler ile yüzünüze daha ince bir görünüm kazandırabilirsiniz.


sac_uzun.jpg




5. Ters üçgen yüz: Böyle bir yüz şekline sahipseniz, daha modern kesimler uygulatabilirsiniz. Ters üçgen yüz, makyaj için de en elverişli yüz biçimidir. Sizi son derece enerji dolu gösteren yüz şeklinize eğer biçimini değiştirmeden daha güçlü bir ifade katmak istiyorsanız, ense ve yanlardaki saçlar kısa kesilen, saç tepesine hacim verilen modelleri tercih etmelisiniz. Eğer biraz daha dengeli ve yumuşak bir yüz ifadesi kazanmak istiyorsanız, tam tersini uygulatmalı, enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru hacimi azalan modelleri tercih etmelisiniz.


6. Üçgen yüz: Bu tip bir yüz şekli, kişiyi enerjisi azalmış ve yorgun gösterir. Eğer negatif bir yüz şekline sahipseniz, saçınıza verilecek pozitif enerjili bir görünümle denge sağlayabilirsiniz. Bunu da ensede saçı azaltan ve şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü artıran bir modeli tercih ederek sağlayabilirsiniz. Kare kesimler de uygulatabilirsiniz.


7. Baklava yüz: En sık rastlanan yüz şeklidir. Eğer böyle bir yüze sahipseniz, saçınız için uzun, kısa, düz, dalgalı veya kahküllü modelleri tercih edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kuaförünüzle birlikte bu tercihler arasından bir seçim yapmak. Seçiminizi yaparken, yüzünüzün hangi noktasının ön plana çıkmasını istediğinizi de mutlaka dikkate almalısınız.




ALINTIDIR!
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
benim saçlarım kıvırcık ama kapalı olduğum için devamlı bağlı duruyor ve hava almıyor saman gibi oldu hiç bi şekil uymuyo ya çöpül çöpül:hihi:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bunun için önce yüz şekillerini bilmeliyiz. Yedi çeşit yüz şekli vardır. Saçımızı kestirmeden önce de bunu bilerek hareket etmeliyiz.



sa%C3%A7tipi_200.jpg


Dikkat edilmesi gerekenler

• Yüz şekline göre saç kesilirken, kuaförünüzle uzun uzun konuşmalısınız.

• Yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz.

• Kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı; ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

Yuvarlak yüz: Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız, saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır.



Kare yüz: Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken, eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız, saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak kesimli kakül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.



Dikdörtgen yüz: Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzün biraz kısalması amacı ile kesim düşünüyorsanız, çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilirsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dengeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.



Enine dikdörtgen yüz: Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak istiyor ve şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız, uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarılara verilecek volümler tercih etmelisiniz. Dikdörtgen şeklinde kesimler yardımı ile de yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda biraz olsun değişiklik sağlayabilirsiniz.



Ters üçgen yüz: Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli, uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesini vermek istiyorsanız tam tersi; enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.


Üçgen yüz: Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü artırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.



Baklava yüz: Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kaküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nerenin arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.




Alıntıdır!

 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İnan bende anlamadım:) Sanırım bunun en iyi bilcek kişiler kuaförler:D
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
evet tüm resimlerde diyorum bu yok yok bu çıkamadım için içinden:))
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
bende daha yeni kestirdim caaaaaanım saçlarımı arişim kat kat kestirdim ama çok sinir oldum yaa okadar da kuaföre dimki fazla kısa olmasın ama sanki inadına kısalttı saçımı şuan saçım ensemin aşağısında yüzüme gitti ama ben kısa saç fazla sevmiyorum yaa
paylaşım için teşekkürler bitanem:eek::eek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yaz geldi canım ya kısa kısa iyi olur. Bende yaklaşık 2 yıldır kısa kullanıyordum, artık uzadı nasıl sevindim anlatamam:D
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
benim yüzüm yuvarlak saclarim kisa, kivircik. pek sekilli kestiremiyorum zaten ama suan sacimdan memnunum. bilgi icin tesekkürler.:kupa:
 

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
Kısa saçı bende çok seviyorum...
Ama uzun saçın ayrı bir havası var...:1:
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Yüzünüze Uygun Saç Kesimleri
Saçlarınızı kestirmek istiyorsunuz ancak bir modele karar veremediniz. İşte yüz şekillerine göre, ideal saç kesimleri...

Yuvarlak:

Yüzünüzün yuvarlaklığını inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare:

Kare yüz yapısı sert bir ifadeye sahiptir. Yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.

Dikdörtgen:

Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Şakak kemiğini örtecek şekildeti kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Üçgen:

Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz.

Baklava yüz:

En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza yada yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmelisiniz. Kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.
not;resim yoktu bayanlar önaçıklama yapayımda..
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Modele karar veriyorum, kuaföre karar veremiyorum. 50 kere saç kestirdim sonuç hep hüsran :mendil:
 

SudeFB

Daimi Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
413
Tepki
250
Puan
63
Konum
içinden
Benim de yüzüm yuvarlak ama kaşlarım kalın olduğu için saçımı öne doğru kestirince çok komik oluyorum:cilgindans:
 

mervegecit

Aktif Üye
Katılım
1 Nisan 2014
Mesajlar
113
Tepki
55
Puan
28
Yaş
29
Konum
kktc
Kare yüz: Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir; ancak sertlik ön plandadır. Saç kesiminizin yüz şeklinizi değiştirmesini istemiyorsanız, size en uygun olan model yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız, yuvarlak bir kesim tercih etmelisiniz. Sözgelimi, yuvarlak kesimli bir kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz. ama ben kakül sevmem hiç yaptırmadım :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst