YufkaYürek
Aktif Üye
Merhaba güzel insanlar..
Haller iyicedir inşaAllah..
Imm geçen evde tek başımaydım..
Annemler akşam dönecekti eve..
Bende akşama bir şeyler hazırlayayım dedim..
Neylesem neylesem diye düşlerken içli köfte geldi aklıma..
Ne vakittir de canım çekiyordu..
Annemler yaparken öğrendim diye düşünüyordum yinede netten baktım..
Ne göreyim kopkolay bir tarif,şekil olarak..Malzemeler de bizimki gibi..Tamam dedim hadi bismillah..
Şeklini ben farklı yaptım lakin, böylesi daha hoşuma gitti..
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10301960_1421812708104477_2016916536535489210_n.jpg
Ve şöyledir;
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
İçini ben mercimekli yaptım etli yiyemediğim için..
Onu da kendi bildiğime göre yaptım güzelde oldu şükür..(:
Etli isterseniz şöyle vermiş tarifi aldığım kişi;
2 adet büyük boy soğan
300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
*Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyun. üzerine ılık suyu gezdirip karıştırın. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
*Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Kuru gibiyse elinizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğurun.
*Tezgahta yada bir tepsinin arkasını yağlayarak hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle incelterek iki adet oval şekilde açın.
*Birinin üzerine bardakla hafifçe bastırın..Şekli belli olsun iç koyacağımız alanı bilmek için.Diğer açtığımızı da üzerine koyup bardakla iyice bastıralım..
*Hamurun hepsi bitene kadar aynı işlemi uygulayalım..
*Kızdırdığımız yağda kızartabiliriz..
Pişerken kenarları açılır diye çok korkmuştum,şükür hiçbirinde hasar olmadı..
Afiyetle yedik..
Yapmak isteyenlere de afiyet ola..
Haller iyicedir inşaAllah..
Imm geçen evde tek başımaydım..
Annemler akşam dönecekti eve..
Bende akşama bir şeyler hazırlayayım dedim..
Neylesem neylesem diye düşlerken içli köfte geldi aklıma..
Ne vakittir de canım çekiyordu..
Annemler yaparken öğrendim diye düşünüyordum yinede netten baktım..
Ne göreyim kopkolay bir tarif,şekil olarak..Malzemeler de bizimki gibi..Tamam dedim hadi bismillah..
Şeklini ben farklı yaptım lakin, böylesi daha hoşuma gitti..
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10301960_1421812708104477_2016916536535489210_n.jpg
Ve şöyledir;
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
İçini ben mercimekli yaptım etli yiyemediğim için..
Onu da kendi bildiğime göre yaptım güzelde oldu şükür..(:
Etli isterseniz şöyle vermiş tarifi aldığım kişi;
2 adet büyük boy soğan
300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
*Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyun. üzerine ılık suyu gezdirip karıştırın. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
*Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Kuru gibiyse elinizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğurun.
*Tezgahta yada bir tepsinin arkasını yağlayarak hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle incelterek iki adet oval şekilde açın.
*Birinin üzerine bardakla hafifçe bastırın..Şekli belli olsun iç koyacağımız alanı bilmek için.Diğer açtığımızı da üzerine koyup bardakla iyice bastıralım..
*Hamurun hepsi bitene kadar aynı işlemi uygulayalım..
*Kızdırdığımız yağda kızartabiliriz..
Pişerken kenarları açılır diye çok korkmuştum,şükür hiçbirinde hasar olmadı..
Afiyetle yedik..
Yapmak isteyenlere de afiyet ola..