Yumusak Et Icin...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Misaifrlerinize ikram edeceğiniz et'in lezzetinin yanında yumuşaklığıda çok büyük öenm taşıyor.
Etin yumuşak olup olmaması, hayvanın yaşına, kaslarının içinde bulunan yağ oranına ve hayvanın nasıl beslendiğine bağlıdır. Ayrıca pişirme tekniği de önemli. Bir kere etleri kızartırken, çok az yağ kullanıp önce yüksek ısıda kızartmak sonra birkaç dakika da kısık ateşte pişirmek gerekir. Etin lezzetine lezzet katan ve yumuşacık olmasını sağlayan işlemlerden biri de bir gece önceden terbiye etmektir. Bildiğiniz bir yerden alınmış, bir gece önceden terbiye edilmiş ve kömür ateşiyle ısınmış bir ızgarada pişmiş etler ve yanında nefis bir pilav değmeyin yemeğin keyfine
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Hayatta beceremiyorum yumuşak et yapmayı :sinifsinif:
 

elasu

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.340
Tepki
3.393
Puan
113
Yaş
38
Konum
yeşil bir diyardan
teşekkürler canım bu güzel bilgiye bir şey eklemek istiyorum
ete tuzu başta değilde artık tam pişmeye yakın atılıncada yumuşak olurmuş
en başta atılınca sertleşirmiş kayınvaldem öyle derdi.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Valla ben belkide 3 saat kaynatırım az suda suyu eksildikçe katarım suyunu; ama yine de sert :gitme: Yok mu bunun bir püf noktası ya :ates:
 
Katılım
8 Şubat 2009
Mesajlar
66
Tepki
54
Puan
18
Konum
almanya
birde ben size oneri veriyim ete az miktar sirke katarsaniz yumusak ete sahip olursunuz ben denedim kisik atesde pisirin eti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst