Yumuşacık poğaçalar için öneriler

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA

Yumuşacık poğaçalar için öneriler

Yumuşak poğaçaların püf noktası kullanılan malzemelerin kalitesi ve ekleniş biçimindedir. Poğaça hamurunu suyla değil süt veya yoğurt ile yoğurmak gerekir. Ayrıca eklenen un mutlaka elenerek koyulmalıdır. Aksi takdirde hamur sert olur.

yumusacik-pogacalar-icin-oneriler-2750852.Jpeg


Poğaçalarınız piştikten hemen sonra yumuşak olmasına rağmen soğuduğunda sertleşiyorsa içerisine koyduğunuz peynirleri yoğurtla karıştırmanızı öneririz. Bir kase yoğurda yarım kalıp beyaz peynir olacak şekilde peyniri ezip karıştırırsanız, poğaçalar soğuduktan sonra da içleri yumuşacık kalacaktır.


Milliyet
 
OP
nar-ı beyza

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
Bilgi için teşekkürler canım :sirin: şu tok halimde bu tabağın yarısını yiyebilirim ne güzel gözüküyor üçgen yapmışlar yahu :bayil:

rica ederim ben yedim bile:lengua:

süper bu bilgi yaa özellikle içinin yumuşak kalması için yoğurdu yeni duyuyorum

ben de yeni duydum bir dahakine unutmaz isem denerim

cok tatli gorunuyor ya ellerine salik

teşekkür ederim ama ben yapmadım
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
sagol canım yogurt fıkrı guzelmıs denıycem
pogacaların ustune nemlı bez kapatırsan da yumusacık oluyor benım cok hosuma gıdıyor :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst